Алгафари каза как Нинова ще се освободи от опоненти в партията

Заради външен натиск след вота ще се сформира широка коалиция

Алгафари каза как Нинова ще се освободи от опоненти в партията | StandartNews.com

Замина си управление на некадърността и некомпетентността, те задълбочиха кризите. Неопитността основно на премиера свали правителството. БСП ще се сгромолясат на тези избори. Този служебен кабинет нищо не може да направи, падна в гроба, в който Радев си изкопа. Тези коментари направи в предаването "Офанзива" по НоваНюз политическият пиар специалист Нидал Алгафари.

По думите му Радев не иска да има силни политически субекти. "Той иска да управлява и манипулира всичко. Където не успява, ги удря - ГЕРБ, ДПС и БСП. Президентът управлява вместо кабинета, а всички трябваше да бъдат марионетки. Ще види накъде ще поведе България, дали към сближаване с Русия и излизане от ЕС. Защо той не спира възходът на "Възраждане"? След като това не се получи, той се отрече от тях. Нинова и БСП усетиха, че вече започна предизборната кампания", посочи Алгафари.

Според него ако членове на БСП бъдат част от служебното правителство Нинова ще се освободи от опонентите си. "Радев се опитва да разбие лявото пространство и да го направи по негово подобие, но Нинова няма да го позволи. На него му е ясно, че той каквото можа, направи, повече от това няма да може да направи", заяви коментаторът.

Според него Слави Трифонов ще направи турне из страната по време на предизборната кампания. "Той отмъсти на "Продължаваме Промяната" за това, че спечелиха повече гласове на изборите за сметка на ИТН. Възможно е да не влязат в парламента, ако не направят ясно таргетирана кампания. Не е почтено президентът да говори за хаос при всичко, което направи", смята анализаторът. 

Нидал Алгафари прогнозира, че заради външен натиск след вота ще се сформира широка коалиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай