Александър Симов посочи най-голямата грешка на Борисов

Нищо не е било наред, нищо не е било договорено, категоричен е социалистът

Александър Симов посочи най-голямата грешка на Борисов | StandartNews.com

Голямата грешка на Бойко Борисов е, че е посочил "партиен" кандидат за премиер в лицето на Мария Габриел, а това е едно от нещата, което е отблъснало социалистите от възможността да участват в кабинет с мандата на ГЕРБ-СДС. Това обяви в интервю за БНТ Александър Симов от БСП.

"Нищо не е било наред, нищо не е било договорено. Минаваха анализатор след анализатор, които казваха - Бойко Борисов вече няма грешен ход. Всички ще му се молят да участват в управление с него. Е не, не е така", скочи Симов.

"БСП още от април 2021 година, когато бяха първите избори след епохата Бойко Борисов сме за това да има редовно управление с конкретна програма, която да реши проблемите които се натрупват и виждаме, че те са станало огромни. И заради това нашата принципна позиция е била - участваме в разговори, за да видим какво е възможно да се постигне като управление. Особено сега, след последните избори беше ясно, че само през диалога и само през създаването и само през създаването на някакво експертно правителство може да се решат някои проблеми преди да отидем на нови избори", каза Симов.

"И заради това започнахме участието си в разговорите. Не сме се договаряли за постове, не сме се договаряли за позиции. Искахме да говорим за политика. Само че срещу БСП излязоха партии, обсебени да надцакат една друга себе си. Както примерно голямата грешка на Бойко Борисов е, че извади партиен премиер. В тази ситуация подходът трябваше да бъде съвършено различен. Сядат партиите, които искат да говорят, виждат кои са общите полета и тогава се посочва някаква експертна фигура и да кажем се слага мандат на това правителство", добави той.

"Да играем отново в цирка на Слави Трифонов - излизаме в телевизията и посочваме премиер и правителство. За мен това е непродуктивен подход. Той се провали един път, ще се провали и втори път, поне според мен", категоричен бе Симов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай