Александър Сабанов се бори за "Дунав мост" 3

Александър Сабанов се бори за "Дунав мост" 3 | StandartNews.com

Име, партия: Александър Сабанов, местна коалиция коалиция „Гражданско единство"
Зодия, девиз: Везни, "Глас народен, глас божи"
Цели за управление в следващите 4 години:

Подобряване градската среда за живот в Силистра. Особени грижи за развитиетго и облагородяването на крайните квартали и населени места извън общинския център, които сега са изоставени и за тях през последните 4 години не е направено нищо. Проактивна политика за изграждането на „Дунав мост"3, подпомагане и насърчаване на срещи между заинтересованите среди от страна на България и Румъния за ускорен страт на хпроекта.
Привличане на инвестиции в общината, за да се отварят работни места.

С какво се гордеете във вашия град и от какво се срамувате: Гордея се с историята на Силистра, която датира от 1 900 години. Тук в древния Дуростор през ІV век се е родил великият римски военачалник Флавий Аеций, наречен от историците „последният римлянин". Този велик военачалник е защитавал империята от нашествениците, които идвали от Север. Нашият град е част от световната история, имаме какво да покажем на туристите, независимо от коя част на света ще дойдат.

Но аз се срамувам, че върху останките на първата патриаршеската базилика, открити наскоро по време на изкопните работи , свързани с водния цикъл в Силистра, тези уникални артефакти бяха съсипани. Върху тях прокараха тръби за мръсен канал. И историческите свидетелства от времето на Първото българско царство остават недостъпни за съвременниците ни.

Кое е първото нещо, което ще направите като кмет на Силистра: Ще демонтирам и премахна позорната бариера, която е поставена пред общината и препречва пътя на гражданите до местната администрация. Не може в европейска България, в ЕС, през ХХІ век да има ограждения между хората и властта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай