Акушер покори Търговище

Акушер покори Търговище | StandartNews.com

Д-р Дарин Димитров ще приложи медицински подход и като градоначалник

Търговище посреща поредния си лекар на кметския пост. След хирурга Красимир Мирев, който управляваше общината четири мандата, в длъжност встъпва акушер-гинекологът д-р Дарин Димитров. Червеният бастион падна в ръцете на ГЕРБ, след като Мирев отказа да се бори за пети път, а БСП не успя да издигне равностоен кандидат. В резултат Димитров остана на балотажа срещу Емине Якубова от ДПС и очаквано спечели.

Роденият в Попово доктор е от по-свежите попълнения в партията на Бойко Борисов. Той участва на парламентарния вот през 2013 г. и се утвърждава като депутат вече два мандата. Преди това четвърт век кариерата му преминава в родилното отделение на болницата в Търговище.

Житейският девиз, който следва д-р Димитров, гласи: "Каквото и да правиш, прави го разумно и внимавай за края му". С доза хумор пред "Стандарт" той заяви по време на предизборната кампания, че и на новия пост ще приложи научен медицински подход. Неговият план включва "щателна анамнеза, подробни изследвания, преглед на сегашното състояние и точна диагноза. След това ще се премине към съвременно и точно лечение".

В последните десетилетия общината видимо изостана в икономическото си развитие от другите областни центрове в Североизточна България. До 2019 г. Димитров си е поставил амбициозни цели - превръщане на Търговище в динамичен, сигурен, икономически силен, търговски и духовен център. Усъвършенстване на системата за административните услуги на гражданите и бизнеса. Качествени услуги и ефективна работа на общинските дружества. Модерна транспортна инфраструктура. Конкурентоспособна икономика и модерно селско стопанство. Чисти и зелени населени места. Всеотдайна грижа към гражданите. Компетентна и отговорна администрация.

Дарин Димитров ще трябва майсторски да сглоби мнозинство в новия Общински съвет, където най-голямата група е на ДПС, освен големите партии солидно присъствие има и местна коалиция "Обединени за Търговище".

Историческият реванш на десницата ще е лишен от смисъл, ако новото общинско управление не се впрегне сериозно да настигне поне околните градове. "Срам ме е от разбитите и лоши пътища, неприветливите междублокови пространства, нереновирани детски площадки, неподдържани зони за отдих и охранителни зелени пояси покрай промишлените предприятия. Изоставени са и много от селата", описа картината преди вота д-р Димитров. Сега той е човекът, от когото най-много зависи нещата да се променят към добро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай