АБВ ще подкрепи Бюджет 2016

АБВ ще подкрепи Бюджет 2016 | StandartNews.com

Партия АБВ ще подкрепи Бюджет 2016, но ще настояват да бъдат приети и техни предложения. Едно от тях е да се въведе прогресивно подоходно облагане на физическите лица. Относно позицията на партията, Румен Петков посочи:

"В бюджета никъде не виждаме текст, който касае насърчаването на българската отбранителна индустрия, и настояваме преди прехвърлянето на контрола върху фирма - да бъдат изчистени всички задължения към държавата и към осигурителната система. Държавата трябва да престане да бъде съучастник в ликвидацията на фирми с особено големи задължения". Пред БНР той допълни още,  че ще настояват за създаването на инвестиционния фонд, който да стимулира развитието на малкия и средния бизнес.

След среща на лидерите на АБВ с КТ "Подкрепа" председателят на синдиката Димитър Манолов изрази несъгласие със заложените в проектобюджета запазване на обезщетенията за безработица и на парите за отглеждане на дете през втората година.

Манолов пък обвини финансовия министър Владислав Горанов за наложилата се редакция на бюджета заради полицейските протести.
"Министър Горанов няма да миряса, докато не събори правителството. Знаете нещата, които се случиха с полицаите... Не му стигаше това, ами онзи ден някъде бил казал, че доплащанията за продължителен труд класове били анахронизъм и не знам си какво там трябвало да стане", каза Манолова. Тя напомни, че  не толкова отдавна 30 хиляди човека излязоха на улицата. "Не ми харесва такъв героизъм, който ще ми бъде присъден, да ходя отпред на 30 000 човека", завърши тя. 

От КТ "Подкрепа" предупредиха и за задълбочаване на проблемите в енергетиката до степен всеки момент ситуацията там да се взриви, заради липсата на политика в сектора. Днес по този повод ще има извънредно заседание на Националния стачен комитет на синдиката в "Мини Марица - изток".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай