АБВ бори демографския срив

АБВ бори демографския срив | StandartNews.com

София. Решението на демографския проблем в България не търпи отлагане. Защо другите партии не говорят за това и не предприемат мерки за справянето с него? Това запита президентът (2002 - 2012 г.) Георги Първанов по време на дискусия, организирана от АБВ, на тема "За пълна промяна в българската политика".

На нея партията обсъди предизборната си програма с членове и симпатизанти на формацията, както и политици, общественици, експерти, кметове и общински съветници.

От днес започна и реалната кампания, в която доброволци на АБВ ще раздават екземпляри на кампанията, а гражданите ще могат да попълнят анкета, чрез която да изразят своето мнение по точките.

"Промяната на държавното устройство е сред основните акценти в предизборната платформа. Именно тежката криза с доверието в парламента е една от причините да се потърси ревизия на досегашния модел на държавно устройство", подчерта Георги Първанов. "Никой не е направил повече за компрометирането на българския парламентаризъм от сегашното мнозинство, оглавено от председателя на парламента", посочи още той. По думите му ако през последната година президентът имаше по-широки правомощия, Народното събрание "трябваше поне десет пъти да бъде разпуснато, защото беше вредно за страната". Първанов посочи, че президентът трябва да има и правомощието пряко да насрочва референдуми.

В обширната програма влизат още и промяна на данъчната политика и увеличаването на почасовото заплащане на четири лева на час.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай