Абсурд! Има ли коалиционно споразумение между ГЕРБ и ИТН?

Тепърва ще се развива сценарият, свързан с разговорите за вота на недоверие

Абсурд! Има ли коалиционно споразумение между ГЕРБ и ИТН? | StandartNews.com

"Не сме сключвали коалиционно споразумение с "Има такъв народ". Коалиция може да се създаде, когато има някаква основа, на която да се създаде", заяви народният представител от ГЕРБ Даниел Митов пред репортери.

"Очевидно, след като част от управляващото мнозинство напусна коалицията, тази част в момента е решена да свали правителството", заяви Митов. Според него в това няма нищо учудващо, защото "обикновено така се случва, когато едно правителство не се справя".

По отношение на исканата оставка на председателя на Народното събрание, депутатът от ГЕРБ заяви: "Господин Минчев, колкото и да ми е симпатичен, вчера не направи това, което трябваше да направи един председател на Народното събрание".

По думите на Митов е очевидно, че в един момент Никола Минчев е бил поставен пред избора дали да изпълнява повелята на министър-председателя, или да действа според правилника на парламента.

"И той избра да действа според волята на премиера, което не му е работата", заяви Митов. Той каза, че не знае какви са предложенията за нов председател и че това следва да бъде преценено на по-късен етап, когато стане ясно кои са кандидатурите.

Тепърва ще се развива сценарият, свързан с разговорите за вота на недоверие, каза още Даниел Митов.

В сряда ГЕРБ проведе разговори по темата в търсене на сътрудничество с парламентарно представените партии. Разговори бяха проведени с ДПС, „Възраждане”, ДБ и ИТН.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай