Бакалов: Работим по четири сигнала за купуване на гласове

 Бакалов: Работим по четири сигнала за купуване на гласове | StandartNews.com

София. Вътрешното министерство работи по четири сигнала за купуване на гласове. Това съобщи в ефира на Нова тв служебният вътрешен министър Йордан Бакалов. Той уточни, че два от тях са за София, а останалите - от провинцията.

Начинът на купуване на гласове сред избирателите вече тотално се е променил, каза министърът и изтъкна, че някои партии са обявили кастинг за набиране на гласоподаватели. Тези, които който спечелят, получават определени пари и трябва да организират купуването и продаването на гласове.

"Купуването на гласове е български модел. Нека партиите да представят политики и да си зашият джобовете. Заявявам категорично, че няма да има прошка. Министър Бакалов няма да е този, който ще реши изборите, но ще се опитам да гарантирам те да са честни", каза още той по повод предстоящите избори.

На въпрос дали и тази година ще бъдем свидетели на контролиран вот в Турция, Бакалов отговори, че това е приоритет на външното министерство. Той партиите там, където имат съмнения за купуване на гласове, да изпратят свои наблюдатели, за се спестят по този начин много проблеми.

"За мен важна тема е как се провеждат обществените поръчки и дали са обезпечени. Опитаха се да ми пробутат и една, която е свързана с камери, но повече информация по този въпрос ще дам на пресконференция във вторник", коментира още вътрешният министър.

В битовата престъпност има друго виждане, което е свързано със законодателни промени, а именно държавата да има възможността да прехвърля определен вид дейности по охрана на такива населени места, коментира още Бакалов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай