40% инфлация! Кога и защо ще ни се стовари?

Според Любен Дилов-син "Демократична България" също имат вина за ситуацията

40% инфлация! Кога и защо ще ни се стовари? | StandartNews.com

Ще посрещнем октомври с 40% инфлация, ако правителството на Кирил Петков продължи да управлява страната, обяви в интервю за Нова телевизия депутатът от ГЕРБ-СДС Любен Дилов-син.

"Това е най-некадърното управление в България за последните 30 години във всяка една област", декларира народният представител.

Според него ще се съберат гласове, за да падне правителството, но няма събрано мнозинство.

"Пазаруването на депутати върви със страшна сила. Премиерът Петков директно обеща места в листите на напусналите "Има такъв народ", припомни Дилов и добави, че партията на Слави Трифонов няма никакъв шанс за новия парламент.

По думите му "Демократична България" също имат вина за ситуацията. "Христо Иванов направи комисия за конституционни промени без членове на опозицията. Така тя бе мъртвородена", посочи Дилов.

Депутатът от ГЕРБ-СДС заяви, че свалянето на председателя на Народното събрание Никола Минчев от поста му не е оценка за неговите лични качества, а за лошия парламент.

"Искрено се надявам това правителство да не оцелее, защото е вредно. Рядко има мафия в парламента, защото това е законодателна власт. Тук думата не е уместна, по-скоро е шаблон. Може да има лобистки практики. Виждаме пълзящ преврат, организиран от самите управляващи, от покъртителната им некадърност и неспособност да правят каквото и да е", разкри Любен Дилов-син. И допълни, че президентът е изкарал "Продължаваме промяната" на политическата сцена.

Според него всеки протест е хубав, защото показва, че липсва равнодушие. "Той беше спонтанен, в края се появиха организационни елементи. Видимо някои от хората бяха организирани. Вярвам, че Слави има добри намерения. Опитът на Кирил Петков да го "зашие" към казуса с "Капитан Андреево" е жалък. Той няма далаверджийско мислене, но не е и подходящ за политик. Ако "Има такъв народ" разкажат тяхната версия, може да получат тласък", предположи Дилов.

По темата за Република Северна Македония той каза, че ГЕРБ са били убедили съседската страна да се съгласи с много от условията, но след това е била загубена година и половина. "Говоренето на две и повече писти на Петков доведе до хаоса в момента. Мисля, че френското предложение ще пропадне, но ще има отрезвяване", коментира депутатът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай