361 полицаи охряняват изборните секции в Добричко

361 полицаи охряняват изборните секции в Добричко | StandartNews.com

Без проблеми започна изборния ден в цялата Добричка област. От дирекцията на МВР съобщиха, че през изминалата нощ няма регистрирани престъпления и инциденти, свързани с охраната на изборните места.

В цялата област Добрич за охрана в деня на вота са ангажирани 361 служители на реда от Обладтната дирекция. От полицията добавят още, че е създадена организация за реагиране и проверка на всички постъпили сигнали и своевременно запознаване на Прокуратурата със събраните материали по конкретните случаи.

Служителите на звената на дирекция „БДС" в ОД на МВР Добрич издават и в днешния ден удостоверения на граждани, изгубили, повредели личните си карти, за да могат да упражнят правото си на глас.

В областния град - община Добрич се гласува с три бюлетини - за кмет, за общински съветници и за референдум. Право на глас за местен вот имат 82 370 души, а общият брой на избирателните секции е 129. 12 са кандидатите за кмет на Добрич, издигнати от партии и коалиции. За 41-местния Общински съвет на града се надпреварват 300 кандидати за общински съветници от различните партии и коалиции. Говорителят на ОИК Добрич Даниела Маринов заяви още, че около 10 на сто от членовете на секционни комисии са били подменени, заради неяваване, но това не е довело до забавяне при отварянето на секции в 6 часа сутринта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай