Вторник,

330 студенти се събират заради младите роми

От: Failed to load user -
330 студенти се събират заради младите роми
A
A
A

Дискусия на тема "Перспективите на младите роми в България" ще събере в петък в Боровец над 330 студенти от ромски произход и наскоро завършилите висше образование, съобщи за "Стандарт" организаторът на събитието - депутатът от ДПС Александър Методиев.

Заявка за участие са подали над 800 души, представители на този етнос. В дебата ще се включат и тримата съпредседатели на ДПС Мустафа Карадайъ, Рушен Риза, Четин Казак, както и президентът на Световната ромска организация Йован Дамянович, Петко Асенов - комисар по въпросите на ромската общност в България на Световната ромска организация, председатели и представители на ромски организации в България. Събитието е организирано по повод отбелязването на Международния ден на ромите. Световният ден на ромите се отбелязва с инициативи в цялата страна. В Шумен за поредна година избират Мис и Мистър Рома. В Сливен ще отбележат празника с футболен турнир и изложба.

В София вицепремиерите Ивайло Калфин и Томислав Дончев ще участват във форум на тема "Европейските фондове: Възможности за подкрепа на ромската интеграция".

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички