19 партии и 9 коалиции се регистрираха за вота

Крайният срок за промени в състава е 5 юни

19 партии и 9 коалиции се регистрираха за вота | StandartNews.com

19 партии и 9 коалиции  се регистрираха в ЦИК за вота на 11 юли. Изтече крайният срок, в който политическите сили можеха да подават документи за участие в предстоящите парламентарни избори. До 5 юни те могат да правят промени в техния състав.

Първи днес в ЦИК се явиха ГЕРБ-СДС, с 9999 подписа, при събрани над 32 хиляди. Даниел Митов прогнозира, че коалицията ще спечели отново първото място и ще бъде непреодолим фактор при съставянето на следващото правителство. Даниел Митов ще бъде председател на Софийския предизборен щаб на ГЕРБ, а Томислав Дончев - на Националния, съобщи след съвещания на партията председателят Бойко Борисов. "В момента имаме едно състезание от един кандидат-президент с неговия щаб по министерства. Няма парламент, няма други институции. Аз не знам има ли в света такъв аналог - за едни избори кандидатът за президент да е едноличен господар в страната", заяви лидерът на ГЕРБ.

От "Демократична България" съобщиха, че са събрали 10 хиляди подписа, 500 от тях по електронен път. А целта е разширяване на електоралната подкрепа. Промени в листите не се очакват. "Очаквам тези избори да бъдат много по-свободни. Голямата ни цел е да излъчим едно не просто какво да е управление, а управление на промяната, което наистина да може да стъпи на трите големи национални програмни цели, които си поставя "Демократична България" - свобода, законност, модернизация", допълни съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

10 хиляди подписа депозира в ЦИК лидерът на социалистите Корнелия Нинова, новият председател на предизборния щаб Кристиан Вигенин и водачите на листи на "БСП за България". "Тръгваме организирани, подготвени за тези избори с две цели - първата е промяна, а втората е стабилност. Ако на предишните избори се постигна задача за сваляне на ГЕРБ от власт и начало на промяната, то тази промяна трябва да се продължи, но вече да се предложи с какво да бъде заменен моделът на ГЕРБ", коментира Нинова.

Национално обединение на десницата регистрираха в ЦИК Петър Москов, Николай Ненчев и Жаклин Толева. "КОД, БЗНС и БДФ се обединиха и днес се явяват не просто заедно на тези избори, а заедно в желанието си, в целта си обединение на смислената

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай