Зловещо от 1 януари! Идват масови съкращения

Причината е вдигането на минималната работна заплата

Зловещо от 1 януари! Идват масови съкращения | StandartNews.com

Зловеща действителност се задава от 1 януари. Идват масови съкращения.

Между 15-20% от микро и малките предприятията, които в момента правят преоценка на човешкия ресурс, не знаят как ще продължат работата си, като преоценките ще покажат кого да запазят, на какъв режим на трудови отношения и дали ще освободят работници, като има предприятия решили временно да спрат дейността си. Това коментира Елеонора Негулова, председател на Национално сдружение на малкия и среден бизнес, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

От промяната на минималната работна заплата ще пострада най-много малкият бизнес, особено в регионите, където минималната заплата почти ще достигне средната. 

Синхронизацията на закона у нас с европейските критерии за припознаване на малките, микро и средните предприятия е отдавнашна борба на малкия бизнес в България, каза Негулова.

Политиките свързани с малкия и среден бизнес трябва да бъдат целенасочени и координирани. Трябва да бъде въведен и тест за малки и средни предприятия, който определя дали дадена нормативна промяна трябва да бъде прилагана за определен размер бизнес, каза гостът.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай