Жълти стотинки! Какво се случи на шофьора, изгонил момиче от маршрутка

Потресаваща случка на бездушност в Перник

Жълти стотинки! Какво се случи на шофьора, изгонил момиче от маршрутка | StandartNews.com

Отвратителна случка в маршрутка потресе България. Шофьор свали по тъмно от маршрутката си 15-годишво момиче, защото девойката искала да си плати билета с жълти стотинки.

Момичето каза пред бТВ, че мъжът бил арогантен. За случая се разбра от клип в социалните мрежи, който предизвика остри реакции. Случката се разиграва в сряда вечерта на спирката в пернишкия квартал „Тева“, където младото момиче чака маршрутка номер 10, тръгвайки от дома на своя приятел.

„Аз му казах, че нямам други пари и нямам с какво да му платя, а трябва да се прибера. Той ми каза, че не го интересува, върна ми парите и ме свали. Не беше агресивен, беше арогантен. В автобуса имаше само 1 жена и тя не каза абсолютно нищо, все едно нищо не се е случило“, казва момичето.

То звъннало на своя 16-годишен приятел, който заедно с баща си проследили шофьора до последната му спирка. Там Валентин Бонев от Перник, който е баща на приятеля на сваленото от маршрутка момиче, поискал обяснение, а шофьорът заявил, че така му е наредило ръководството. Лъхаше на алкохол, очите му светеха, каза бащата. Той се обадил на 112 и поискал проверка на водача.  

„Няма човещина вече, стотинките разделят хората. Явно парите са по-важни, интересно дали той би оставил дъщеря си така на улицата. Това е нечовешко отношение“, смята Бонев.

От фирмата за автобусен транспорт "Кракра" отрекоха и заявиха за bTV, че шофьорът е уволнен дисциплинарно заради недопустимото си поведение.

А от община Перник заявиха, че ще прекратят договора с фирмата превозвач.

„Фрапантна и шокираща бездушност е това, което видяхме. Получавали сме и друг път сигнали за въпросната фирма. По наша информация вече 5 акта са наложени на фирмата за различни нарушения“, заяви Стефан Кръстев - зам.-кмет на Перник.

„Приготвил съм сега 3 лева на жълти стотинки за двамата, да видим дали този път ще ни свалят“, казва Валентино, приятел на момичето. Въпреки стотинките двамата се качиха успешно на автобуса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай