Зеле и спанак правят магии за кожата

Летисия Каста признава, че спи без възглавница, за да предпази кожата си на лицето и шията от излишни гънки

Зеле и спанак правят магии за кожата | StandartNews.com

Каква е връзката между автомобилостроенето и естетичната медицина? Италиански професор доказа, че тя съществува. Неговата лекция на световния конгрес по естетична и антиейджинг медицина в Монако предизвика еуфория. Д-р Лучано Лафранчи е категоричен – ще отложим остаряването, ако се грижим за себе си така, както инженерите за лимузините. "Той представи авторско проучване на пациенти на различна възраст - при покой и усмивка. По аналогия със спортните автомобили, които при добра аеродинамика са по-мощни, по време на вентилация на лицето при млад човек въздухът се издига нагоре, а с възрастта той постепенно се смъква надолу. И това личи особено много при усмивката", коментира експеримента д-р Сияна Живкова след форума в княжеството.

Изводът - динамичната част на лицето старее по-бързо, следователно лифтингът с операция няма да доведе до желаната промяна. Трябва да се работи за подобряване структурата на мобилната зона – при това с постоянен ефект. Лицето старее на различни нива - резорбция на костната основа и ремоделиране, загуба на подкожни мастни депа, мускулен тонус и атрофия, загуба на колаген. В Монако спецовете са заложили на неоперативните терапии. Проучване от 1992 г. показва, че средната възраст на пациентите, използващи ботулинов токсин е 41 години. А последните изследвания сочат, че ранното блокиране на мимиката се отразява върху отделните области в мозъка, отговорни за експресията на емоцията.

"Добрата новина е, че днес ботоксът вече е „динамичен" и не позволява лицето да заприлича на маска. Не е и така болезнен като процедурата с фротокс, по която се увличат в Лондон от около година. Нови филъри с еластична структура изместват старите, които доскоро стояха като подутина на лицето и го деформираха. При мимика те поемат движението и се разтеглят - не стоят като подплънка. Причината - притежават еластичност, пластичност и кохезия", разказва д-р Живкова.

Две нови мезотерапии също са предизвикали интереса на международната гилдия. Едната е с ревитализиращ ефект, предназначени за 20-30-годишните, а другата е стягаща, идеална за 40-годишните. Основата им е на аминокиселинен комплекс, който е обогатен с холин - важен водоразтворим хранителен елемент, който е широко разпространен в живите организми. Получава се от жлъчката и се намира в големи количества в яйчния жълтък, мозъка, черния дроб, бъбреците и сърдечния мускул. Има го в зелето, спанака и соята.

При трудния за третиране околочния сегмент се комбинират терапии с биоботокс и коктейл за мезотерапия от антиоксиданти, флавоноиди, пептиди, сапонини и полифеноли. Процедурите са насочени срещу тъмните кръгове около очите и уморения вид, които издават възрастта. Доказано е, че очната ябълка хлътва в костната орбита с възрастта заради изконсумиране на подкожна мастна тъкан. Затова специалистите съветват не пълнене, а биоревитализация.
Наред с мезотерапията за коса, която сгъстява и активира нови космени фоликули и подпомога растежа на косъма, ново изобретение е робот за присъждане на коса. Той хиперпрецизно имплантира косъм по косъм и решава проблеми като оплешивяване и алопецея.

Известно е, че спането по корем, при което лицето е плътно притиснато във възглавницата, «помага» за преждевременната поява на бръчки. Затова и учените създават антиейджинг възглавница, проектирана със специален гел подплънка за охлаждане, който пази кожата при оптимална температура и е различна за мъже и жени. Ако проспиваме 1/3 от живота си, то тогава и 1/3 от бръчките ни не са мимически, а вследствие на мачкане във възглавниците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай