Затворник, делил килия с пушач, поиска 20 бона от държавата

Мъжът споделил и други оплаквания в жалбата

Затворник, делил килия с пушач, поиска 20 бона от държавата | StandartNews.com

Пловдивски затворник поиска обезщетение в размер на 20 000 лв. заради престоя му зад решетките. Едно от основните му оплаквания е, че делил килия с пушач. Многократно молил да бъде преместен в друго помещение, което е чисто от тютюнев дим, но му било отказано, пише "Марица". 

Освен това пандизчията изредил и ред други неща, които превърнали престоя му в кошмар - пренаселеност на килиите, липса на вентилация, тоалетна с неработещи казанчета, липса на работещи чешми или умивалници, лошо състояние на банята – душовете били само 5-6, а се къпели по 30-40 човека, като от тях течала или гореща или ледено студена вода.

В списъка си с оплаквания мъжът споменал също недостиг на дневна светлина и свеж въздух, което му създавало дихателни проблеми, кашлица и предразположение към респираторни заболявания. През зимата отоплението било много трудно и било студено. Имало недостатъчно дебели завивки, като му било отказано доставянето на допълнителни такива.

Пандизчията изтъкнал, че спалното и постелъчно бельо се сменяло изключително рядко, което създавало предпоставки за наличие на дървеници и бълхи. Не на последно място се жалвал, че в килиите няма достатъчно шкафчета и мебели. Магистратите отхвърлили всичките му оплаквания, с изключение на едно - за пренаселеност на килиите. Определили обезщетение в размер на 700 лв. за двугодишния му престой зад решетките. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай