Защо въстание № 5 остана без музата си Клеър Дейли

Защитава сънародниците си в Поморие, които отказват да плащат ток и вода

Защо въстание № 5 остана без музата си Клеър Дейли | StandartNews.com

ФОТО: ФЛАГМАН

Въстание № 5 осиротя. Европарламентарната му муза – ирландката Клеър Дейли, острие на хулите срещу България и първа защитничка на Радан Кънев, се оказа заета с по-важни дела от това да помага на Отровното трио да събори кабинета.

ВИЖ ОЩЕ: Поморие отвърна на хулещата България Клеър Дейли

Крайно лявата парламентаристка, която бе осветена от медии у нас в пристрастията си към Кремъл, предпочете да остане в Поморие, за да брани сънародниците си в “Сънсет ризорт”, които отказват да плащат сметки за ток и вода в апартаментите си. Заради техни жалби по нейно настояване миналия четвъртък Поморие попадна в резолюцията на ЕС срещу България за неспазване на върховенството на закона, което вбеси кмета Иван Алексиев.

Конферентната зала на “Сънсет ризорт” събра експерти от различни сфери на т.нар. медиаторска среща. Но от самото начало визитата на Дейли започна със скандал. Дамата избяга от медиите, които я чакаха във фоайето на комплекса и се скри в апартамента на един от ирландците. После се появи на срещата с 40 минути закъснение. В нея участваха представители на МРРБ, ЕВН, ВиК и инвеститора на комплекса Боян Бонев.

“Това е частна среща, а не пресконференция. Свидетели сме на цирк”, възмути се Клеър, която иначе е доста словоохотлива пред камерите, когато застава пред тях, за да плюе страната ни.

“Като евродепутат трябва да имате по-висок праг на търпение.”, скастри Клеър Дейли кметът на Поморие Иван Алексиев и поиска извинение от нея, че е опетнила доброто име на града, говорейки неистини от най-високата трибуна на ЕС. Той заяви, че с политически методи Дейли се е опитала да реши един гражданскоправен спор, който е от компетенцията на съда.

Алексиев я затрупа с неудобни въпроси, но не получи никакъв отговор. Извинение от евродепутатката поиска и инвеститорът на комплекса Боян Бонев, но и той не го получи.

В комплекса живеят около 350 ирландци, 50 от тях отказват да плащат сметките си. В срещата участваха петима от тях, обединени в комитет.

Клеър Дейли обяви, че ще е в София днес и ще се включи в протеста довечера.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай