Събота,

Захариева: Да представим Чудесата в чужбина

От: Стела Стоянова -
277
Захариева: Да представим Чудесата в чужбина
A
A
A

Кампанията "Чудесата на България" вече е на 10 г., поздравявам "Стандарт" за нея. Тя със сигурност ще помогне на туризма в България. И си мисля, че има още какво да работим всички ние, за да представим България не само като място с прекрасни условия за летен и зимен туризъм, но и като държава с най-голямото културно наследство, което може да се види тук. Това заяви бившият министър на външните работи Екатерина Захариева, която бе гост на приема "Дипломация на Чудесата" в посолството на Мароко в София.

ВИЖ ОЩЕ: Посланиците в клуб Приятели на Чудесата

Убедена съм, че не само министерството на туризма, но и министерството на външните работи има какво да помогне на кампанията, за да я представим в чужбина", каза Захариева.

ВИЖ ОЩЕ: Славка Бозукова: Станете посланици на Чудесата на България

Туристическият сектор навсякъде по света е в тежко положение. Много направихме за него, ние бяхме сред първите държави в ЕС, които отвориха границите със "зелен коридор", за да се влиза в България не само с тестове, но и с ваксини, и преболедували хора. Надявам се да са ниски нивата на заболелите и да имаме добър летен сезон. Надявам се новото служебно правителство да подпомага туристическия сектор, да популяризира България и да продържава мерките, които се справят добре с ковид кризата. Ако успеем да я овладеем, България ще е безопасна дестинация и туристите ще дойдат", каза още Захариева.

В петък вечерта кралската резиденция на Мароко в София събра над 30 посланици от целия свят с десетки гости от България. Приемът „Дипломация на Чудесата” бе под домакинството на големия приятел на страната ни - Нейно превъзходителство Закия Ел Мидауи. На него „Стандарт” представи кампанията „Чудесата на България” и юбилейното си издание „Чудесата на България – легендите”, преведено за Дипломатическия корпус на английски, немски и руски езици.

Специални гости на събитието по повод 10-ия юбилей на родолюбивата мисия бяха вицепрезидентът Илияна Йотова, служебните министри на туризма и на културата – Стела Банкова и проф. Велислав Минеков, трима евродепутати - Илхан Кючюк/ДПС/, Цветелина Пенкова и Петър Витанов /БСП/, председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски, бившият вицепремиер и външен министър Екатерина Захариева и дясната й ръка Георг Георгиев, десетки кметове, историци, археолози. Приветствие към дипломатите и гостите от страната ни изпрати българският еврокомисар Мария Габриел. Водещ на тържествената церемония бе Поля Кацамунска, професор от УНСС.

Повече от 120 гости се събраха в разкошната градина на резиденцията на Кралство Мароко, за да се докоснат до магията на уникалното българско културно-историческо наследство.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com