Заети сме с броене, после ще нищим нарушения

Бисер Троянов, говорител на ЦИК

Заети сме с броене, после ще нищим нарушения | StandartNews.com

- Г-н Троянов, главният прокурор Сотир Цацаров ви обвини, че не сте реагирали достатъчно бързо, как ще отговорите на това обвинение?

- Забавянето се получава, защото за да вземем решение, ни трябва копие от въпросното изявление на оптичен носител, което искаме от СЕМ. В момента в който ни го предоставят, ние реагираме възможно най-бързо според това колко сме заети. Знаете, сега имаме по-важни решения за взимане, свързани с резултатите от вота.

- А ще вземете ли решение дали мълчанието са нарушили партийни лидери в деня за размисъл?

- Не мога да ви кажа със сигурност, сега наистина сме много заети. Ако го гледаме на заседание и вземем решение, то после ще бъде качено на сайта на ЦИК.

- Защо мострите, които са ви донесени, са били от печатницата, при положение че по закон там не е трябвало да има още такива освен технологичния брак, а не от законния резерв?

- На нас са ни донесени по три броя бюлетини за всеки район и по три за чужбина. Те са дошли от Министерски съвет и ние нямаме отношение към техния произход. За нас е важно, че те са образци на истинските бюлетини, с които българските избиратели гласуваха.

- Взехте ли решение дали TV7 са нарушили Изборния кодекс в деня за размисъл?

- Да, взехме решение, то е качено на сайта на ЦИК. То е обаче за излъченото повторение на интервюто със Сергей Станишев.

- А за репортажа относно печатницата "Мултипринт" от 11 май?

- Решение за него още не е взето, не е обсъждано на заседание. Когато има решение, ще го качим в сайта на ЦИК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай