За пенсионерите! Промяна на добавките за Великден

Тя ще е според размера на пенсията

За пенсионерите! Промяна на добавките за Великден | StandartNews.com

Парите за Ваеликден нта пенсионерите може да претърпят промяна.

Добавката за Великден към пенсиите да е различна в зависимост от размера им, предвиждат промени в закона за бюджета на държавното обществено осигуряване, внесени от БСП между първо и второ четене на законопроекта.

Припомняме, че на първо четене депутатите приеха пенсионерите, които получават пенсия в размер до линията на бедност от 526 лева, да получат по 75 лева за Великден.

От БСП предлагат сумата за най-бедните пенсионери да бъде 100 лева. За всички останали пък да има добавка от 50 лева за празниците, предвижда предложението на партията.

Според изчисленията им това ще струва 130 млн. лева, които ще дойдат от допълнителен трансфер по бюджета на държавното обществено осигуряване. Според приетото на първо четене предложения нужната сума е 40 млн. лева, припомнят от pariteni.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
7 Коментара
пепо
преди 3 седмици

За тези с ниски пенсий по 50 лв . Държавата им дава тази ниска пенсия за труда им . Тези с големи пенсий по 100 лв щото са дали повече труд за държавата . Докога на тия където са били разпоредители в театъра а аз съм с първа категория ще дават повече....от колкото на мен ? Аман , всеки да си сърба попарата , която сам е сътворил през живота си . Стига .

Откажи
farbreginagaby
преди 3 седмици

Пенсии?Смешно.Пенсии!

Откажи
Йордан Станчев Станчев
преди 3 седмици

То хубаво първа категория, ама ако сте били на държавната ясла нямате принос,,никакъв".Така че тихо!

Откажи
Ами да
преди 2 седмици

Жена ми има 42 години стаж, и миналата година се пенсионира със 524,06 лева. Ако това не е геноцид и унищожаване на възрастното население, здраве му кажи.

Откажи
Икран
преди 3 седмици

Жeна ми кyпи кaпки, които ми помогнаха да спpа да пия за пъpви път и да пpочиcтя тялото си. Отъpвете се от тази завиcимост, дoкато не е късно, ето тези кaпки:---- https://e.vg/Alkotox

Откажи
Ами
преди 2 седмици

ЩО НЕ ПУКНЕШ ДА ТИ ЕБА ПУТКАТА МАЙЧИНА. ДА МИ ГО ДУХА КУРВА ТА ДЕТ ТИ ГИ Е ДАЛА. ДА И ГО НАБУТАМ ВЪВ УСТАТА.

Откажи
Манюшка
преди 3 седмици

Как не ви e

Откажи