ЮЗДП с меморандум за по-хубави гори

ЮЗДП с меморандум за по-хубави гори | StandartNews.com

Благоевград. Меморандум за сътрудничество в областта на подобряване и възстановяване на горски територии в района на село Челопеч подписаха Югозападното държавно предприятие и „Дънди Прешъс Металс Челопеч" ЕАД. Двете страни се ангажират да обединят усилията си за реализацията на екологични проекти, насочени към възстановяване на увредени терени в горски територии – държавна собственост, както и да обменят опит в областта на лесокултурните дейности.

 

Частното дружество ще реализира за своя сметка Проект за рекултивация на нарушени терени в държавни горски територии в района на с. Челопеч на стойност 641 212 лв. От своя страна ЮЗДП ще осигури на дружеството всички необходими одобрения, съгласувания и разрешителни за изпълнение на проекта. Компанията планира да залеси за своя сметка 25 дка собствени терени около хвостохранилище Челопеч. ЮЗДП ще изготви за целта технологични планове за залесяване, ще осигури необходимите лесничеи, които да ръководят дейностите и ще предостави възмездно нужните фиданки.

 

Двете страни са готови да си сътрудничат и в други дейности, като поддържане и изграждане на горска инфраструктура, необходима за реализирането на съвместните мерки, както и в проектирането на залесителни и озеленителни дейности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай