Йовчев: Лагерът ще разкрие работни места в Телиш

Йовчев: Лагерът ще разкрие работни места в Телиш | StandartNews.com

Плевен. Бежанският лагер в Телиш ще донесе работни места, инфраструктура и засилено полицейско присъствие, увери жителите на с. Телиш министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Вицепремиерът се срещна с жители на селото, които вчера протестираха срещу изграждането на център за настаняване на бежанци там. В понеделник те блокираха за кратко главния път София-Плевен-Русе. 

Цветлин Йовчев обяви, че се предвижда част от бившата военна база да се устрои в бежански лагер от закрит тип. Лагерът ще се охранява с държавна охрана и в него ще се разкрият работни места, свързани с обслужването на бежанците. Ще бъдат изградени магазини, в лагера ще има засилено полицейско присъствие, ще се устрои и медицински пункт. Вътрешният министър обеща на жителите на Телиш, че ще бъде решен и проблемът с водоснабдяването.

Предвижда се настаняваните в лагера бежанци да преминават всички необходими проверки, увери протестиращите Цветлин Йовчев. Вчера той представи пред Министерски съвет проект за план за справяне с бежанската вълна.

Жителите на Телиш обаче продължават да са против изграждането на център за настаняване в селото им.

Цветлин Йовчев се срещна и с кмета на Телиш, както и с кметовете на селищата в община Червен бряг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай