Цонев: Пеевски никога не е имал кредити от ББР

"Само в "Булгартабак" Пеевски е бил миноритарен собственик", коментира Цонев

Цонев: Пеевски никога не е имал кредити от ББР | StandartNews.com

„Господин Пеевски никога не е имал кредити от ББР. Ние сме говорили на тази тема с него и имаме много ясна представа и то с документи, че той няма връзка с ББР.“

Това заяви в ефира на Нова телевизия политикът от ДПС Йордан Цонев.

"Само в "Булгартабак" Пеевски е бил миноритарен собственик", добави той.

"Искам да кажа, че г-н Пеевски няма такива кредити. Неговите приближени и семейство също нямат кредити към ББР", категоричен е Цонев.

"Застава служебният министър в едно предаване и казва "по журналистически разследвания има връзка с Пеевски". Един министър не може да говори така. Казва се "по факти от регистрите" Пеевски участва или не. Така се говори", обясни той.

"Журналистическите разследвания са нещо хубаво и полезно, но не са факти. Документално Пеевски няма връзка. Очакваме от министрите да изнасят само и единствено факти. Нека въпросният министър да каже дали има конкретни факти за участие на господин Пеевски. Петков има такива данни като принципал", заяви Цонев.

"Призовавам министрите да си защитят харвардските претенции. Кредитът не е мръсна дума. Трябва да се каже кои кредити са обслужвани и кои не", обясни Цонев.

"Не бива да се говори фриволно от един икономически министър за банката въобще", категоричен е политикът.

Той призна обаче, че не е учуден от случващото се, защото икономическият екип на това правителство принадлежи към кръга "Капитал".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай