Вятърът вилнее, ето къде ще е най-страшно КАРТА

Прогнозата на НИМХ

Вятърът вилнее, ето къде ще е най-страшно КАРТА | StandartNews.com

Днес ще има променлива, по-често значителна облачност. На отделни места, главно в Родопите ще превали слаб дъжд. В много райони северно от планините и в Източна България ще духа силен юг-югозападен вятър.

Ще бъде топло с преобладаващи минимални температури между 6° и 11°, максималните - предимно между 17° и 22°, сочи справка в сайта на НИМХ.

През нощта срещу понеделник на много места в Западна България и Родопската област ще има валежи. 

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца. През деня още малко ще се понижи, но вечерта ще започне повишeние.

В планините ще духа силен и бурен югозападен вятър. Облачността ще бъде променлива и на отделни места ще превали дъжд, над 2200 метра сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра - около 4°.

Над Черноморието ще има променлива облачност. Ще духа силен южен вятър. Максималните температури ще са 13°-18°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Предупредителни кодове за силен вятър са в сила за цялата страна за неделния ден.

За седем области на страната – Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Кърджали и Хасково кодът е оранжев. Очаква се там поривите на вятъра да достигнат до 28 m/s.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай