Всички кметове черпят в Благоевград

Камбитов напуска ГЕРБ

Всички кметове черпят в Благоевград | StandartNews.com

 

 Благоевград тази вечер всеки има своя повод да празнува, макар и със свито сърце. Бившият кмет Атанас Камбитов полива с приближените си края на дългата си раздяла с ГЕРБ. Настоящият кмет  Румен Томов вдига чаша с бойните си другари, празнувайки рождения си ден. А всички останали отбелязват Малка Богородица с курбан за здраве, тъй като градът продължава да е второто огнище на заразата в страната.   

Атанас Камбитов напусна партията на Борисов след 13 години членство, в което две години бе депутат, а 8 – градоначалник, ГЕРБ. Миналата година обаче загуби балотажа, а с него и мястото си на областен лидер на ГЕРБ.

Днес той напусна партията си като задочно подаде заявлението си и после написа пост във фейсбук.

"Решение, тежко и трудно, заради миналото и емоцията ГЕРБ, но решение осъзнато и аргументирано, заради настоящето. Решение, необходимо, за да бъда честен със себе си и хората около мен“, пише бившият градоначалник, който последната година така и не се отказа да оспорва легитимността на настоящия кмет.

Оставката му като партиен член на ГЕРБ идва докато се чака окончателното решение на съда за кмета на града и в навечерието на учредяването на партията на Цветанов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай