Времето се обръща до часове, но ето кога ни връхлита нов снежен капан

Заради нов циклон

Времето се обръща до часове, но ето кога ни връхлита нов снежен капан | StandartNews.com

В сряда времето ни готви нов обрат, съобщават метеоролозите. Стана ясно и кога ни връхлитат следващите мощни валежи от сняг.

През нощта срещу сряда над западните райони облачността ще се разкъса и ще намалее до ясно време. Най-късно над Югоизточна България, където до полунощ на места все още ще превалява. Ще духа  умерен северозападен вятър, но до сутринта напълно ще стихне. Минималните температури ще се понижат и ще са между 3°С и 4°С. В котловинните полета и планинските райони ще са по-ниски - до 1-4°С. Ще има условия и за мъгли около водните басейни и котловинните полета.

ВИЖ ОЩЕ: Чакат ни още дъжд, сняг и вятър, но синоптик предупреди за нови опасности

През деня в сряда  над цялата страна ще преобладава разкъсана облачност, която в много райони ще намалее до слънчево време. Отново ще има умерен северозападен вятър и температурите ще се понижават. След обяд ще стихне и ще се ориентира от югозапад. 

Максималните температури ще се повишат и ще са между 8-9, в Северозападна и Западна България и доста по-топло над Източна до  13-14°С. 

Към периода 7-10 декември обаче се задава нов циклон.

Днес (28.11) този циклон влезе и в крайните срокове на ECMWF. Разбира се, че тези прогнози са повече като коментар, трудно биха се нарекли прогнози, уточняват от Метео Балканс. Но, ако това се случи, отново ще бъдем затрупани с много сняг. Причината е циклон, идващ от Северна Африка, и обикновено тези циклони носят много, много сняг! Освен очакваните нови значителни валежи от сняг се задава и понижение на температурите. Според моделите след 10-ти декември, на места из низините и котловините температурите ще се понижат до минус 15 градуса по Целзий.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Врг
преди 7 месеца

Цеклоните от Северна Африка носели много сняг! Само мозък ни е синоптика и пясък!

Откажи
Ралица
преди 7 месеца

Научи се да пишеш правилно!!!!! Аман от неграмотници с претенции!!!

Откажи
Nina
преди 7 месеца

Знаете ли, че 74% от заседналите хора развиват хемороиди и те също могат да бъдат причинени от бременност, затлъстяване и генетика. Малко се говори за това, но на практика е масово заболяване, но има решение----- https://tyny.to/shemoro

Откажи