Воден ад! Извънредно съобщение за язовирите

Поредни наводнения в Северозападна България

Воден ад! Извънредно съобщение за язовирите | StandartNews.com

Направиха извънредно съобщение за състоянието на язовирите у нас.

След проливните дъждове и днес над Северозападна България новостроящият се път между селата Ружинци и Черно поле беше отнесен. 

Проблемният участък се е образувал на втория водосток в посока от общинския център към видинското село. Според кмета Александър Александров, белята е станала заради огромното количество вода, която се е насъбрала и изляла под наклон върху пътя, съобщи "Конкурент".

Проблеми има и в друго село от общината - Гюргич. Там язовирът е пълен и ще се наложи аварийно изпускане. Процесът се следи от местните хора с тревога.

Наводнение има в Бухово (Софийско) - Буховски канал излезе от коритото си край селото. 

"Следим нивата на язовирите, няма критично повишаване", каза малко по-рано за БТА министърът на околната среда и водите Юлиян Попов във връзка с валежите в страната през последните няколко дни. Той заяви, че се наблюдават локални наводнения и увери, че нивата на язовирите и реките се следят постоянно.

За момента няма опасност от преливане на язовири, съобщиха за БТА от Столичната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Оттам посочиха, че обстановката е динамична и продължава следенето на язовирите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай