Внучката на Златьо Бояджиев, тв водещ, актьор и художници даряват к

Благотворителен Бал на юристите

Внучката на Златьо Бояджиев, тв водещ, актьор и художници даряват к | StandartNews.com

Внучката на Златьо Бояджиев, тв водещ, актьор и художници даряват картини за бала на юристите

Внучката на Златьо Бояджиев – Беатрис, актьорът-художник Ники Сотиров, тв водещата Константина Живова, адвокат Румяна Недялкова, дъщерята на строителните предприемачи Барбукови – Дейзи, художниците Николай Янакиев, Илия Желев, Иван Яхнаджиев и Силви Басева, ще дарят бизвъзмездно картини за търга в помощ на деца с церебрална парализа. Това  ще се случи на Благотворителния Бал на юристите, който ще се проведе в събота в хотел Маринела. По време на бала ще се раздадат и традиционните статуетки на Националните правосъдни награди. Те са в категориите - Адвокат, Съдия, Прокурор, Нотариус, Синдик, Млад юрист, Кантора, Медиатор, Дело. Бившият служебен премиер проф. Огнян Герджиков, деканът на Юридическия факултет към СУ проф. Сашо Пенов и идейният вдъхновител на Националните правосъдни награди - екссекретарят на Софийска адвокатска колегия Владимир Дончев са председатели на журито, което тази година оценява юристи и магистрати на церемонията.
Гран При на Националните правосъдни награди ще бъде връчен на проф. д-р Александър Янков. 94-годишният юрист е бил зам.-председател на международния съд в Хага, дългогодишен съдия към Международния морски трибунал към ООН и единственият българин - президент на Световната организация по международно право. Статуетката ще му връчи миналогодишния носител на престижната награда проф. Васил Мръчков, а грамотата ще му поднесе най-добрият му студент по Международно право – адвокат Людмил Рангелов.
Официален гост на церемонията ще бъде Мартен Прадел - директор към Международния адвокатски съюз, който пристига специално за най-престижното събитие в юридическата гилдия.
Водещи на вечерта ще са певицата Боряна Баташова и юристът Юлиян Демирев. За доброто настроение на гостите ще се погрижи изпълнителката Цвети Радойчева, както и три малки таланта от Асоциацията за подкрепа на децата, с председател Богдана Желявска.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай