Внимание! Силен вятър до края на деня

Поривите на Черни връх достигнаха 122 км/ч.

Внимание! Силен вятър до края на деня | StandartNews.com

Силни ветрове до края на днешния ден в много места от страната, сочи прогнозата на синоптиците.

Още през нощта вятърът в страната се ориентира от северозапад и започна да се усилва, особено в планините, където временно беше ураганен. Поривите на Черни връх достигнаха 122 км/ч.

До края на деня вятърът ще продължи да се усилва. В Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина - временно до бурен. Обявен е предупредителен жълт код за очаквани пориви до 80 - 90 км/ч.

В близките часове облачността ще продължи да намалява, превалявания ще има все още на места в Южна България и по Южното Черноморие, а в Родопите и ще прегърми. Максималните температури ще са между 19° и 24°, на морския бряг, където вятърът също ще е временно силен, но с посока от запад - около 20° - 21°.

Още вечерта вятърът ще започне да отслабва и през нощта ще бъде вече умерен. Ще бъде безоблачно с минимални температури в повечето райони утре от 9° до 14°, на морския бряг - малко по-високи.

 Максималните температури ще се повишат - между 23° и 28°, малко по-ниски по Черноморието от 21° до 24°. Температурата на морската вода е 14° - 17°. Вълнението на морето ще бъде слабо. Краткотрайни превалявания ще има на места по северното крайбрежие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай