Внезапен обрат във времето. Идват ледени навявания

Седмицата започва със спокойно време, но ще завърши с виелици

Внезапен обрат във времето. Идват ледени навявания | StandartNews.com

Внезапен обрат във времето ще настъпи в края на новата седмица. Тя започва със спокойно време, но ще завърши с виелици и навявания.

ВИЖ ОЩЕ: Идва немислимото. Половин метър преспи сняг

Във вторник ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. От запад на изток ще има временни увеличения на облачността, почти без валежи, сочи прогнозата на НИМХ. Дневните температури ще се повишат. В сряда вятърът отново ще стане югозападен, в Източна България и северно от планините ще се усили. Главно в западната част на Горнотракийската низина и в западния участък от поречието на Дунав ще е почти тихо и ще има условия за мъгла или ниска облачност, а дневните температури ще остават около 5-7°.

В останалата част от страната облачността ще е разкъсана, в планинските райони ще преобладава слънчево време; максималните температури там ще са около и над 10°. В четвъртък облачността бързо ще се увеличи. В Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили, а на места ще превали дъжд. Температурите в Югоизточна България, където през по-голямата част от деня вятърът ще остане югозападен, все още ще са високи, но от северозапад ще застудява. В петък ще преобладава облачно време, валежите ще продължат.

С обръщане на вятъра от изток-североизток, температурите навсякъде ще се понижат и в Предбалкана и във високите полета в Западна България, а през нощта срещу събота и в Централна Северна и Североизточна България, дъждът ще преминава в сняг. Ще има условия за виелици и навявания. В събота ще бъде ветровито и сравнително студено.

Облачността ще остане значителна, но валежите ще са на малко места, ще отслабнат и ще спират. В неделя вероятността за валежи намалява още, ще има повече разкъсвания и намаления на облачността. Вятърът отново ще се ориентира от запад-северозапад, по-късно през деня и ще се усили. Минималните температури ще са по-ниски, дневните ще останат без съществена промяна.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
4 Коментара
Сашо Александров
преди 4 месеца

Аз помня 1,50 см. Сняг и нямаше бедствия, а сега 10 см. И ужас

Откажи
И аз помня
преди 4 месеца

Браво!

Откажи
Венцислав Василев
преди 4 месеца

Престанете да създавате истерии и да всявате страх и паника в хората!!! " Идва НЕМИСЛИМОТО😲" - що за глупост и тъпо изказване? Сега е Зима!!! Нормално е да е студено и да има сняг! Щеше да бъде ненормално, ако навън беше 35⁰ и ходехме по бански, а температури от 5 до -7 са повече от нормално за месец декември!!!

Откажи
Нормално е
преди 4 месеца

Така е, да.

Откажи