Четвъртък,

Витанов с тежки думи за Украйна, какво следва

От: Агенция Стандарт -
5290
Витанов с тежки думи за Украйна, какво следва
A
A
A

"Украинските загуби в жива сила растат бързо. Западната помощ е недостатъчна, за да се компенсират загубите в техника на украинската армия. Жива кланица си е да пращаш батальоните за териториална отбрана, въоръжени само с автомати и ръчни гранати срещу танкове, артилерия и самолети." Това написа математикът от БАН проф. Николай Витанов в анализ, публикуван в профила му във Фейсбук.

Според него в пропагандната война няма изменения "народите са все още добре хванати в клещите на пропагандата". А в България продължава "стабилният сценарий на провалена проукраинска пропаганда".  

"Кратък коментар - ясен става друг аспект на неуспеха на проукраинската пропаганда в България: еднообразието. Нямаше разнообразие, даже и привидно. Нямаше и старание да се канализира пропагандата. Затова  атракторът на проукраинската пропаганда е набит в неподвижната точка на неефективността", пише математикът. 

В анализа си той коментира и актуалното състояние на Ковид-19 у нас. Спроед него Ковид кризата е прегазена"

"Планът за блокиране на разпространението на модифицирания Омикрон чрез спиране на дифузното разпространение работи. Вече 58 дни. Индексите са десетина, че и повече пъти под критичната стойност. Гледаме по морето - спокойно е. Синьото лято идва. Ковид-кризата е смазана. "

Той уточни, че здравната система  се справя с проблемите.

"Целта лятото да е спокойно, все повече се постига. Дифузното разпространение е угасено, жалките опити  на модифицираният Омикрон да го запали се провалят до един. И още ще се провалят. Обхвата на заразата се свива.  Прогноза - това ще продължи. Идва спокоен юни месец", прогнозира проф. Витанов.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички