Витанов с тежки думи за Украйна, какво следва

Западната помощ е недостатъчна, за да се компенсират загубите в техника на украинската армия

Витанов с тежки думи за Украйна, какво следва | StandartNews.com

"Украинските загуби в жива сила растат бързо. Западната помощ е недостатъчна, за да се компенсират загубите в техника на украинската армия. Жива кланица си е да пращаш батальоните за териториална отбрана, въоръжени само с автомати и ръчни гранати срещу танкове, артилерия и самолети." Това написа математикът от БАН проф. Николай Витанов в анализ, публикуван в профила му във Фейсбук.

Според него в пропагандната война няма изменения "народите са все още добре хванати в клещите на пропагандата". А в България продължава "стабилният сценарий на провалена проукраинска пропаганда".  

"Кратък коментар - ясен става друг аспект на неуспеха на проукраинската пропаганда в България: еднообразието. Нямаше разнообразие, даже и привидно. Нямаше и старание да се канализира пропагандата. Затова  атракторът на проукраинската пропаганда е набит в неподвижната точка на неефективността", пише математикът. 

В анализа си той коментира и актуалното състояние на Ковид-19 у нас. Спроед него Ковид кризата е прегазена"

"Планът за блокиране на разпространението на модифицирания Омикрон чрез спиране на дифузното разпространение работи. Вече 58 дни. Индексите са десетина, че и повече пъти под критичната стойност. Гледаме по морето - спокойно е. Синьото лято идва. Ковид-кризата е смазана. "

Той уточни, че здравната система  се справя с проблемите.

"Целта лятото да е спокойно, все повече се постига. Дифузното разпространение е угасено, жалките опити  на модифицираният Омикрон да го запали се провалят до един. И още ще се провалят. Обхвата на заразата се свива.  Прогноза - това ще продължи. Идва спокоен юни месец", прогнозира проф. Витанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай