Витанов със съдбовни думи за САЩ и Украйна

Какво следва

Витанов със съдбовни думи за САЩ и Украйна | StandartNews.com

Математикът проф. Николай Витанов даде ежедневния си анализ в профила си във Фейсбук. 

Ето какво пише той:

"Знаете, че доста отдавна ви писах, че САЩ излизат от акматичната фаза на развитието си и навлизат във фазата на пречупване (по класификацита на Гумильов). Тази фаза се характеризира със затриване на енергия във вътрешни конфликти между групи от хора и пасионари, които гледат да подорят собствените си позиции за сметка на позициите на други пасионари. Точно това наблюдаваме в момента. В САЩ тече Тексаската криза. Някои залагат на това, че САЩ ще се разпаднат. Това е прекалено идиотски завършек на нещата и вероятността е много малка. Американският елит трява да се състои от тотални идиоти, за да се стигне до такава развръзка. Това, което ще се наблюдава на първо време, ще е друго. Писах ви, че САЩ се амират в сътояние на Imperial overstretch или имперско пренапрягане, на български казано. Това означава, че са се захванали да вършат повече неща, отколкото възможности имат. Това ги изтощава. Вътрешните конфликти ги изтощават още повече. Резултатът ще бъде, че САЩ ще се оттеглят от някой конфликт, за да може да се справят с останалите проблеми. От Тексаската криза няма как да се оттеглят. От кризата в Газа няма как да се оттеглят – тя обваща и Персийския залив и Червено море, а там се петролните интереси. Почвате да се сещате, коя криза ще почнат да загърбят. САЩ ще гледат да се измъкнат от украинската криза, като оставят като горещ картоф в ръцете на Европа. Германия вече пищи, че основната част от разходите по тая криза започва да пада върху нея. От тази гледна точка, се очакват интересни времена по украинските фронтове. Намаляваща логистична подкрепа при ниски нива на собствена военна промишленост. Не знам как си го мислите, но това няма да свърши добре за Украйна."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
30 Коментара
Кирил
преди 2 месеца

Този пор не само е далеч от математиката, но и от верните прогнози. Твърдеше, че през миналата есен руснаците ще са в Киев, че Европа фалира и ще спре подкрепата за Украйна, че Русия е във възход и ще се превърне в първа световна сила. Нещо му се разминават анализите с действителността. И или математическите му модели не са верни или той не разбира математиката и се само рекламира в мрежата. Добре, че в България има истински професори, които не пишат какво уж били предрекли, а се занимават с истинска математика.

Откажи
Kuro
преди 2 месеца

Ти си пор и на теб изобщо не ти е ясна математиката, както и нямаш никаква представа от действителността, но иначе си голям разбирач.... Като повечето кухи лейки, които колкото са по-празни, дрънчат по-силно....

Откажи
Нали
преди 2 месеца

Той е прав всичко е до време

Откажи
Чунчо Бг
преди 2 месеца

Ако ти който опонира на този доказал се човек , си поредният песнопоец в мрежата, това означава , че не само си дървен бастун, но си пълен цървул , който си мисли ,че като продължава да лансира идеята за победата на Неофашизъма изфабрикуван от САЩ в Украйна, то това ще се случи , е няма да стане така защото До сега никой не е побеждавал Русия във военен конфликт и т.н. Светът е пълен с малоумници.

Откажи
Георги Самарджиев
преди 2 месеца

Този идиот май е измислен герой

Откажи
krasi65
преди 2 месеца

Куро, ти смучеш на всички или само на поровете. Ако съм пор, ела ми го засмучи, за да разбереш какво е математика!

Откажи
Света
преди 2 месеца

Хахахаха доказан пор.

Откажи
Караибрахим
преди 2 месеца

Всичко, което е казал, май излезе вярно. На теб може и да не ти харесва, но факти.

Откажи
Звезделина
преди 2 месеца

ТАКА СИ Е Русия е Империя и има ядро и дух.

Откажи
Nadejdanadejda1958
преди 2 месеца

Неграмотник!

Откажи
Анонимус
преди 2 месеца

Много грешки, излагация....

Откажи
Лупи
преди 2 месеца

Празни приказки от ваъенката !

Откажи
Първолак
преди 2 месеца

Зачот! ;)

Откажи
Аква
преди 2 месеца

Украинците отдавна загубиха мача - когато отказаха мирния договор. Довериха се на слабо нато и незаинтересована Европа. Решението е на Русия.

Откажи
Българин
преди 2 месеца

Долна руска гнида

Откажи
Путин
преди 2 месеца

Гнида. Е. На. Майката. Путката

Откажи
Путин
преди 2 месеца

Ако. Не. Беше. Русия. Сега. Щеше. Да. Ходиш. Със. Рязан. Хуи. Във. Задника

Откажи
Филибелия
преди 2 месеца

Като е слабо НАТО, защо бе шебеци гадни бягате на запад? Защо не бягате на изток,червена башибозушка пасмина?

Откажи
Асен
преди 2 месеца

Като отидеш да живееш в къща на аидуци има всичко Когато свърши сменяш посоката И ти ще завиеш ама ще си си същият бастун

Откажи
Жеко
преди 2 месеца

Наведете се русороби пред рушкия ботуш,както се наведохте преди на турския.Украинците не са такива дупедавци

Откажи
Александър Райчев от Кокаляне
преди 2 месеца

Витанов е когнитивно пропаднал индивид в сенилна възраст. Реанимиран труп не носещ отговорност за биполярното си разстройство.

Откажи
Kresi
преди 2 месеца

Ти случайно да си чел предишни негови коментари на този червен пор и колко е познал.Трябва да си задължително червен фанатик за да не вденеш тук нескопосаната руска пропаганда.Не съм го чул ни веднъж да направи анализ какво представлява днешна рф с нейния олигархични държавен капитализъм в условията на пенсионна диктатура.Ами накарате го поне веднъж бе червени мушмули

Откажи
Христо
преди 2 месеца

Идиота пак е забравил да си пие хапчетата и плещи глупости!

Откажи
Путин
преди 2 месеца

Слава. На. Русия. Следващия.. парад. На. Победата. Ше. Е. Във. Киев

Откажи
Коко
преди 2 месеца

Той вече е бил. Марширували са на майкати между краката десетина мургавели, за да се пръкнеш.

Откажи
Някой
преди 2 месеца

Който се заиграва с Русия нищо добро не е видял. Минат се няколко десетилетия и колонизаторите правят жалки опити да завладеят земята им. Искат ресурси хората и роби, но явно историята не ги е научила.

Откажи
Тодор
преди 2 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи----- https://do.my/biox

Откажи
Георги Самарджиев
преди 2 месеца

Взе да ми писва!Математик или идиот си?

Откажи
kundi4
преди 2 месеца

Този медиум ли е или математик. Май е изперкал маняк.

Откажи
Караибрахим
преди 2 месеца

Май си прав...

Откажи