Неделя,

Викат НОИ за арбитър в спора за болничните

От: сс -
Викат НОИ за арбитър  в спора за болничните
A
A
A

Явно е, че синдикати и работодатели сме на коренно различни позиции, трябва включим и НОИ. Това заяви председателят на АИКБ Васил Велев след половин часов лют спор с шефа на КТ НКНСБ Пламен Димитпров по Канал 3.

Велев извади данни, че една трета от болничните са фалшиви и това са му докладвали  шефовете на предприятията. Изказването му взриви Димитров, който пък заяви, че по данни на НОИ 900 000 са ползвали болнични за тази година и предложението за неплащане на първия ден е обида към един от тях.

 Димитров попита Велев има ли доказателства, той пък отговори че са налице факти, че се взимат болнични, за да се ходи на риболов, да се прибира реколтата и по други подобни причини, които служителите си споделят.  Димитров го контрира, че имаме 30 процента увеличение на хората, които още първия ден постъпват в болница.

Според Велев колкото повече отлагаме въпроса, колкова  поощряваме лъжците и демотивираме изрядните.

Димитров обяви, че синдикатите ще направят всичко възможно, но няма да допуснат да се приеме това предложение. Двамата с Димитър Манолов очакват утре или във вторник среща с премиера. Той е умерен оптимист за срещата, но ако не се случи, двата синдикати са готови за стачка, както и да напуснат Тристранката, защото няма какво повече да обсъждат там.  

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички