Велоалеите да не са като за Тур дьо Франс

Това казаха представители на протестиращите

Велоалеите да не са като за Тур дьо Франс | StandartNews.com

Не издържаме с експериментите в нашия град. Затова се събрахме се в едно обединение „София център“. При нас има архитекти, юристи, инженери, преподаватели.

Включително ползващи велосипеди и не притежаващи автомобили. Това съобщи пред Радио София по повод проектите за повече пешеходни зони в столицата Николай Мумджиев, представител на протестиращите от улиците „Съборна“, „Шишман“, „Фритьоф Нансен“ и „Патриарх Евтимий“.

„Наблюдаваме празни улици и площади, много от сериозните фирми нямат или премахнаха своите магазини в центъра.Останаха уикендите, когато манифестират пешеходци по „Витошка“ дори без торбичка с покупка.

Тази търговска улица стана само със заведения и аутлети. Виждаме един деградиращ град.“

Мумджиев допълни, че той и негови съмишленици са се срещали и са представили свое становище пред столичния кмет и главния архитект на София. Смята, че двупосочна алея по "Патриарх Евтимий" е възможна, но с ширина 2 метра, не 3,70, както искат от „Спаси София“.

Напомни, че в участъка на булеварда има училища и болници, което също трябва да бъде съобразено.

“Очакваме симулация на трафика, каквато ни обеща г-жа Фандъкова, за да се убедим в намеренията и ефекта“, каза още Николай Мумджиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай