Важно от НОИ след решението за пенсиите

Обявиха датата за изплащането на великденските добавки

Важно от НОИ след решението за пенсиите | StandartNews.com

Националният осигурителен институт (НОИ) ще започне изплащането на приетите от Народното събрание великденски добавки в размер на 100 лева с начална дата 26 април т.г.

Окончателно! Голяма новина за 534 000 пенсионери

Тогава ще са налични преводите по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път. В ход е комуникация на института с "Български пощи" ЕАД за формиране на график, по който съответните пенсионери също да получат добавките си преди празниците.

Парламентът реши великденската добавка да обхване пенсионерите с размер на пенсията до линията на бедността, т.е. до 526 лева включително, което означава че добавки ще получат около 534 хиляди души.

Майските пенсии ще се изплащат съгласно законодателството по стандартния график между 7 и 20 май. Изплащането на пенсиите чрез пощенските станции ще започне на 7 май (вторник) и ще завърши на 20 май (понеделник). Преводите на сумите за майските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 7 май 2024 г., съобщават от НОИ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Егея Димитрова
преди 2 седмици

526 лева били над бедността!!! Кой го прецени това? А под бедността - 276, 392 лева? Със 17 лв. 9 лв и 11 лв.порциони на ден! Без възможност за други: транспорт, сметки, такси, лекарства, данъци и с трите гено...ни подаяния! Ми те убийците и насилници в Затвора имат по-голям храноден! Нека честните журналисти проучат! Ще има Изненада!

Откажи
Айтен
преди 2 седмици

Безсрамници,по цял свят на всички пенсионери и работници се раздават добавки за Велик ден!!! Само тук вие мързелите ,те белите гледате как да се напечените от мизерните ни пенсии и заплати да се нагушите и да си бъркате на спокойствие в парламента хотел ,надявам се да си ги занесете у гроба дано има място в джобовете ви и в ковчега да си ги натъпчете,но ще ви Приседне безбожни наглеци!!!!

Откажи