Васко и Памела с етюди по Чаплин

Василев и Никълсън свириха и играха пантомима от филма "Модерни времена" в НДК

Васко и Памела с етюди по Чаплин | StandartNews.com

София. "София, здравей! Благодаря ви, че сте тук, много се радвам, че ще свиря в родния си град!" Така Васко Василев започна грандиозния си концерт в събота вечер в препълнената зала 1 на НДК. Концертмайсторът на оркестъра към Кралската опера в Лондон отново бе на сцената с дългогодишната си приятелка Памела Никълсън. София бе последната спирка от тазгодишното турне на виртуоза под наслов Cinema Concertos, което премина през Бургас, Варна, Добрич, Русе, Самоков и Пловдив.

Изпълнението на известни пиеси от филми започна с музика от "Карибски пирати" и "Гладиатор", след което премина на популярните уестърни от 60-те години на миналия век и произведенията на Енио Мориконе. Преди да прозвучи саундтрака от "Кръстникът", Васко покани на сцената своя приятел Денис Ризов - "един музикален гангстер", както го нарече, в унисон с жанра на парчето. "Той е единствената ми конкуренция сред момичетата", пошегува се Василев.

Една от приятните изненади на вечерта беше участието на оперната прима Светла Василева, за която това беше дебют на родна сцена. "Не знам защо обаче у нас хората почти не я познават. Благодаря на Светла, че ми се довери, оздравя заради мен и сложи началото на един нов филм за двама ни", коментира Васко. Българката, пяла заедно с Андреа Бочели и Пласидо Доминго, изпълни класическите Te voglio bene assai и Torna a Surriento, с които обра овациите на публиката.
След музиката от филмите "Любовна история" и "Отнесени от вихъра" Васко и Памела направиха театрален етюд - изиграха кратка пантомима на сцена от "Модерни времена" на великия Чарли Чаплин. "Един от любимите ми комици и, докато сме на комедийна тема, нека почетем паметта на един голям български комик, за когото много се натъжих, след като почина", каза Васко, докато свиреше части от песни на Тодор Колев и се превъплъщаваше в някои от неговите емблематични герои.
После чаровният цигулар продължи да "влиза в роля", като изигра сцена, в която "застреля" маестро Наваро и пое диригентството на оркестъра, докато те свиреха музика от филмите за Джеймс Бонд, а след това и "Мисията невъзможна". Виртуозът се опита да завърши концерта с Dancing Queen, но публиката не беше съгласна и Васко ги изненада с How Deep Is Your Love на "Би джийс". Последва Thank You for the Musik на ABBA, с което той благодари на зрителите, а те го аплодираха на крака. И накрая все пак спектакълът беше закрит с Dancing Queen.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай