Валежите спират, топлото плавно се завръща

Минимални температури - предимно между 1° и 6°, максимални - между 13° и 18°

Валежите спират, топлото плавно се завръща | StandartNews.com

До сутринта валежите ще спрат. От север облачността ще се разкъсва и през деня над по-голямата част от страната временно ще намалява; значителна ще се задържи до обяд над много райони в Южна България. Минимални температури - предимно между 1° и 6°, максимални - между 13° и 18°, малко по-ниски по Черноморието.

По Черноморието облачността ще бъде променлива. Ще духа умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 11° и 13°. Температурата на морската вода е 12-13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините от север облачността ще се разкъсва; значителна ще се задържи над планинските масиви в Югозападна България и там сутринта все още ще превалява слаб сняг. Вятърът ще бъде предимно умерен, от изток-североизток. Максимална температура на надморска височина 1200 метра – около 5°, на 2000 метра – минус 1°.

През следващите дни ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, по-значителни след обяд, без валежи. Вятърът ще е слаб, в четвъртък и петък от изток, в събота - от югозапад-запад. Температурите бавно ще се повишават и в събота минималните ще са между 5° и 10°, а максималните - между 18° и 23°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай