Ужас с 18 мъртви бежанци у нас! Здравният министър шокиран

Направи и горещ коментар за случая

Ужас с 18 мъртви  бежанци у нас! Здравният министър шокиран | StandartNews.com

Здравният министър в служебното правителство Асен Меджидиев направи първи коментар за открития камион с 18 загинали бежанци. По непотвърдени данни вътре е имало над 40 души, като много от тях са се нуждаели също от медиицнска помощ.

"Имам информация за 18 загинали. Останалите, които бяха за реанимация, са транспортирани в "Пирогов", Военномедицинска академия и "Света Анна". Останалите шест човека, които са в по-леко състояние също са настанени в "Пирогов" и ВМА. Сега получих информация, че са намерени още хора, които са били извън камиона.

В момента организираме съдебно медицинска експертиза и екип, който да отиде да огледа вече загиналите бежанци. Така че ситуацията я следим непрекъснато. В постоянна връзка сме с екипите на "Бърза помощ" и болниците. Екип от пет човека на министерството е в непрекъсната координация с всички структури.

Живите хора са извадени от камиона. Не мога да ви кажа какво са казали на спешните медици. Ние се занимаваме с организацията по транспортирането на пострадалите. Повечето са със затруднено дишане. Оставени са дълго време без кислород. Не мога да кажа колко мъже и колко жени са", каза той при включване за БТВ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай