Увеличават се цените на автобусните превози

Превозвачи обсъждат протести, както и срещи с представители на следващото правителство

Увеличават се цените на автобусните превози | StandartNews.com

Предстои увеличение на цените на автобусните превози, алармираха от Камарата на автомобилните превозвачи.

Те информират, че с решение на Министерския съвет от вчера се увеличават таксите за тежкотоварните автомобили и автобусите. Димитър Димитров от Камарата коментира, че ще поскъпне превозът на стоките, което ще повиши и инфлацията.: "Повишавайки нашата транспортна услуга, това неминуемо води до увеличение цените на редица продукти. И това, което правят е скандално и е скандално, не защото не трябва да се събират пари за пътища, ами начинът, по който го правят. Ние имаме една абсолютно недобре функционираща толсистема. Бих използвал думата дори и "пробита". Никой не знае всичките пари ли се отчитат към държавата. Никой не знае всичките тези комисионери по пътя дали добре си вършат работата".

Превозвачи обсъждат протести, както и срещи с представители на следващото правителство. От 1 юли тарифата за движение по пътища първи клас ще е между 5 и 8 стотинки на километър, а за второкласните  - между 2 и 3 стотинки.

От 1 януари 2023 г. толцените ще се повишат между 10 и 13 стотинки за магистрала, между 6 и 9 стотинки за първокласен път, а за второкласните пътища - между 4 и 7 стотинки на километър.  

По информация на БНР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай