Уникален трик! Една подправка маха петната от прането и връща цветовете

Много домакини я ползват, ефектът е поразителен

Уникален трик! Една подправка маха петната от прането и връща цветовете | StandartNews.com

Уникален трик! Една подправка маха петната от дрехите при пране и връща цветовете и свежестта им. Освен това им придава аромат, по-хубав от този на омекотителите. Дафинов лист.

Той е не само ароматна подправка за овкусяване на супи и месни ястия, но и полезен помощник в домакинството, пише БЛИЦ.

 

Оказва се, че тя може да се добави към прането ви  и това носи редица предимства. Опитните домакини отдавна я използват с тази цел. Ето защо и как го правят.

Дафинов лист в пералнята

Дафиновите листа помагат за избелване и освежаване на прането, особено на бялото. Изтеглят мръсотията и петната от тъканите, правейки ги по-чисти и леки.

Освен това придават на прането приятен аромат, който се запазва за дълго време.

Добавете няколко дафинови листа в отделението за белина или вода за изплакване и ще останете очаровани от резултатите.

Тази подправка може да се използва за пране на цветни и деликатни дрехи. Помага за поддържане на яркостта и наситеността на цветовете, като ги предпазва от избледняване. Освен това предпазва тъканите от деформация и разтягане, като ги прави по-здрави и еластични.

Добавете няколко дафинови листа в отделението за омекотител или вода за изплакване, за да удължите живота на дрехите си.

Как да използвате дафинов лист при пране

За да използвате дафинови листа за пране, ще ви трябва сухата подправка. Можете да ги използвате цели или нарязани листа, в зависимост от вашите предпочитания. Ето няколко начина да използвате дафинов лист в прането си.

Добавете няколко листа в барабана на пералнята, преди да започнете прането. Това е подходящо за всякакъв вид дрехи и режим на пране.

Добавете 3-5 лаврови листа в отделението за белина или омекотител, преди да започнете прането. Това е подходящо за бяло или цветно пране, което се нуждае от допълнителна грижа.

Добавете 3-4 листа към кофа с вода или леген. Този метод е подходящ за деликатни дрехи, които не могат да се перат в пералня.

Добавете 3-5 лаврови листа в платнена торбичка или чорап и го завържете. Поставете торбата в барабана на пералнята или в кофа с вода. Този метод е подходящ за тези, които не искат лавровите листа да остават по дрехите им след приключване на прането.

Също така тази подправка може да се постави в гардероба с дрехите като средство за отлъскване на молците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай