Сряда,

Учителят Тео посочи 2 неща, безценни за децата

От: СТАНДАРТ -
858
Учителят Тео посочи 2 неща, безценни за децата
A
A
A

Безценни съвети към родители, учители и държава даде любимият на поколения физици учител Теодосий Теодосиев. Той направи това днес по време на конференцията в рамките на събитието "Ало, Космос! Говори България" в "София тех парк" в столицата.

Най-важното производство днес в една държава е производството на хора, но не каквито и да е, а качествени, можещи хора, каза известният преподавател по физика. Теодосиев посочи, че не всичко е плод на "ръката", а на "главата", защото "маймуната също има ръка", но това не я прави човек.

"Преди милион години, когато някаква маймуна се е сетила да посади дръвче, това вече е човек - вижда десетилетия напред, как дръвчето ще порасне и ще ражда плод, вижда в бъдещето", обясни учителят. Събрали сме се да гледаме в бъдещето, България не е толкова малка страна, колкото изглежда, коментира той и отбеляза, че 16 държави в света са с абсолютни първенци по физика и ние сме една от тях.

Българската майка продължава да ражда изумителни деца, смята Теодосиев. През 21 век най-ценният и най-скъпият продукт ще бъде доброто образование и, бих добавил, и доброто възпитание, допълни той.

Неговият съвет е децата да се занимават с технологии от най-ранно детство, но да наблегнат и на четенето на книги, за да имат добър понятиен апарат, да знаят значението на думите.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички