Петък,

Учителят Тео посочи 2 неща, безценни за децата

От: СТАНДАРТ -
A
A
A

Безценни съвети към родители, учители и държава даде любимият на поколения физици учител Теодосий Теодосиев. Той направи това днес по време на конференцията в рамките на събитието "Ало, Космос! Говори България" в "София тех парк" в столицата.

Най-важното производство днес в една държава е производството на хора, но не каквито и да е, а качествени, можещи хора, каза известният преподавател по физика. Теодосиев посочи, че не всичко е плод на "ръката", а на "главата", защото "маймуната също има ръка", но това не я прави човек.

"Преди милион години, когато някаква маймуна се е сетила да посади дръвче, това вече е човек - вижда десетилетия напред, как дръвчето ще порасне и ще ражда плод, вижда в бъдещето", обясни учителят. Събрали сме се да гледаме в бъдещето, България не е толкова малка страна, колкото изглежда, коментира той и отбеляза, че 16 държави в света са с абсолютни първенци по физика и ние сме една от тях.

Българската майка продължава да ражда изумителни деца, смята Теодосиев. През 21 век най-ценният и най-скъпият продукт ще бъде доброто образование и, бих добавил, и доброто възпитание, допълни той.

Неговият съвет е децата да се занимават с технологии от най-ранно детство, но да наблегнат и на четенето на книги, за да имат добър понятиен апарат, да знаят значението на думите.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички