"Уча.се" - с урок за Шипченската епопея

Най - посещаваният сайт за видео уроци у нас - "Уча.се" (www.ucha.se) ще се включи в тържествата, посветени на 142 години от Шипченската епопея, информираха домакините от община Габрово

"Уча.се" - с урок за Шипченската епопея | StandartNews.com

   Най - посещаваният сайт за видео уроци у нас - "Уча.се" (www.ucha.se) ще се включи в тържествата, посветени на 142 години от Шипченската епопея, информираха домакините от община Габрово. На 23 август, веднага след състезанието по скоростно изкачване стълбите към Паметника на Свободата, ще се състои традиционният открит урок по история с участието на създателя на сайта Дарин Маджаров. Образователната платформа предлага видеоуроци по всеки предмет от 1-ви до 12-ти клас, които  следват официалната програма в българските училища. Уча.се предлага над  15 000 видео урока и теста, изгледани повече от 45 000 000 пъти. 
   Дарин Маджаров  е с награда  в престижната класацията на Форбс "30 под 30"  бъдещи лидери на България, както и в "40 до 40"  млади лидери на България на Дарик Радио.
   "Този път „урокът“ ще е по – различен. Ще говорим за история, но и за още нещо. Ще говорим за свободата да бъдеш. Да избираш и свободно да реализираш себе си", казва Дарин и пояснява защо е избрал да подкрепи каузата „Шипченска епопея“. Той е дряновец, израснал е наблизо и възпитан да обича България и да се раздава за нея. Докато  учи и работи 7  години в чужбина се запознава с хора от над 100 нации. Много видял и научил, но през цялото време си мечтаел да се върне в България и да работи и живее за нея. Често се прибирал и ходел с родителите си  и приятели на Шипка и си представял как един ден ще се върне в България и ще има свободата да върви по своя път. 
      "Шипка за мен продължава да бъде символ на свободата ни. По онова време - свободата да бъдем народ, сега - свободата всеки сам да избира съдбата си и да нареди живота си по своя път, както си го харесва“, признава Дарин с надежда, че  на това свято място, където е изкована българската свобода, всеки ще получи своя „урок“, който ще му служи занапред. 
     Откритият урок на легендарния връх е част от програмата за националното честване по повод 142 години от Шипченската епопея, което се провежда под патронажа на президента Румен  Радев.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай