Цонков поръча бюлетини, защото имаше повредени

Красимира Медарова, шеф на ЦИК

Цонков поръча бюлетини, защото имаше повредени | StandartNews.com

- Г-жо Медарова, вие знаете ли за искане от страна на служителя на Министерски съвет Иво Цонков за отпечатване на още бюлетини? Вярно ли е, че сигналът е подаден от РИК София, район Триадица?

- От РИК София ми се обадиха и ми подадоха тази информация, че имат слепени бюлетини, току-що отпечатани, топли, но при ваденето се разкъсват. Тогава аз се обадих на г-жа Веска Янева, тъй като тя и г-н Иво Цонков отговарят за изборите от администрацията на Министерския съвет. Тогава ги уведомих, че има проблем. И получих информация от г-жа Янева, че г-н Цонков отишъл на място с представител на общинската администрация, видял е какво е положението, констатирал е и че тези бюлетини действително са били повредени.

- Разкъсани?

- Не казвам точно разкъсани. След това получих информация и от РИК София, че ще бъдат получени нови бюлетини. Не мога да съм категорична дали казаха, че ще бъдат получени нови, или отпечатани нови бюлетини.

- Тоест вие знаехте за доставката на тези бюлетини?

- Да, уведомиха ни официално за това. Защото хората бяха много притеснени.

- А за какъв брой бюлетини ставаше дума?

- Не мога да кажа. Но мисля, че за брой бюлетини изобщо не е ставало въпрос. Първоначално говорихме за едно кашонче, но дали са едно или две, или три, не помня.

- А помните ли датата?

- Не. Не мога да кажа точната дата. Но това е в деня, в който са ги доставили.

- Името на г-н Цонков бе споменато от прокурорите...

- Те са двамата служители, които отговарят за това от Министерски съвет. Аз мисля, че са действали коректно. Максимално бързо реагираха и не виждам драма. Аз съм уведомила ЦИК. Явно е използвано ново лепило, а кашоните са били по-малки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай