Цинизъм!Никаква отговорност за убитото от ток дете

Куп проверки, но още няма виновен

Цинизъм!Никаква отговорност за убитото от ток дете | StandartNews.com

Цинизъм! Нито една институция не пое отговорност днес за 16-годишното момче, което загина пред болница, стъпвайки върху шахта с оголени кабели, при това на пешеходна пътека. Детето пресичало с баща си и издъхна в ръцете му. Само изхърка, каза през сълзи родителят Снежан.

ВИЖ ОЩЕ: Страшен разказ от бащата на убитото от ток дете

Цял ден проверки правеха столична община, болница „Св. Иван Рилски”, пред която стана трагедията, ЧЕЗ и стопаните на частен павилион. Всички обявиха, че шахтата не е тяхна и не носят отговорност.

ВИЖ ОЩЕ: Болница с коментар за убитото от ток дете

Аутопсията на детето показа, че то е починало от остра сърдечно-съдова и дихателна недостатъчност. По тялото му е имало рани от токовия удар. Докато се опитвах да го вдигна и мен ме удари токът, каза бащата Снежин пред Нова тв.

ВИЖ ОЩЕ: ВИЖ ОЩЕ: И ЧЕЗ с позиция за убитото от ток дете

Куп проверки и никаква отговорност белязаха деня. По разпореждане на кмета на София Йорданка Фандъкова ще се проверяват всички външни преместваеми обекти в столицата. Кметът на район „Триадица“  Димитър Божилов, също обяви проверка, но беше категоричен, че предполагаемият павилион, ползвал нелегалното захранване, не е общинска собственост, а се намира в двора на близката болница „Свети Иван Рилски“.

От УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ обявиха,  че не ползват друг източник за електрозахранване, освен двата трафопоста, които се намират в двора на болничния комплекс. От ЧЕЗ казаха, че кабелът се намира след техния електромер и извън границите на тяхната собственост. Шахтата също не е собственост на енергоразпределителното дружество. Отговорност, според тях, носи собственикът на обекта, който се е захранвал с въпросния кабел.

Затова и прокуратурата започна разследване по случая.

Усукан проводник, представляващ източник на повишена опасност, непосредствено до уличната шахта откриха разследващите вчера. Случаят е бил поет веднага от следовател от Софийската градска прокуратура.

От всички институции, които си прехвърляха отговорността - Столичната община, Община „Триадица“, ЧЕЗ, ръководството на болница „Св. Иван Рилски“, плюс търговецът, ползващ павилион в непосредствена близост до местопроизшествието, прокурорите изискаха документи. Предстоят разпити.

Но нито едно оправданията на община и институции няма да върне 16-годишното момче. А за всички нас остава кошмарът, че и пред болница няма кой да ти помогне.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай