И ЧЕЗ с позиция за убитото от ток дете

"ЧЕЗ Разпределение" не е собственик на шахтата, обяви дружеството

И ЧЕЗ с позиция за убитото от ток дете | StandartNews.com

С позиция за трагедията с 16-годишното момче, което издъхна в ръцете на баща си, след като стъпи на шахта с оголени кабели, излече и ЧЕЗ.

"ЧЕЗ Разпределение" не е собственик на шахтата, при която е възникнал инцидентът със смъртта на 16-годишно момче на бул. "Акад. Иван Евстатиев Гешов" в неделя след 12 ч.“, съобщиха от дружеството. То е направело проверка по случая.

Дружеството няма свои кабели във въпросната шахта. Мрежата ниско напрежение на компанията преминава от другата страна на булеварда, се изяснява в изявлението.

„През 2011 г. в "ЧЕЗ Разпределение" е постъпило искане за присъединяване на обект "павилион", който е присъединен със статут „преместваем обект“, в съответствие с действащата нормативна уредба. Точката на присъединяване е най-близкото възможно място от мрежата на дружеството, където се монтира и електромерът.

Съгласно Закона за енергетиката съоръженията след електромера се изграждат от клиента и са негова собственост. Ангажимент на клиента е и поддръжката на съответните съоръжения. Собственикът на обекта е декларирал, че електрическите инсталации след точката на измерване съответстват на изискванията за безопасност и техническите норми", гласи още позицията на "ЧЕЗ Разпределение". Дружеството гарантира пълно съдействие на разследващите органи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай