Понеделник,

И ЧЕЗ с позиция за убитото от ток дете

От: СТАНДАРТ -
И ЧЕЗ с позиция за убитото от ток дете
A
A
A

С позиция за трагедията с 16-годишното момче, което издъхна в ръцете на баща си, след като стъпи на шахта с оголени кабели, излече и ЧЕЗ.

"ЧЕЗ Разпределение" не е собственик на шахтата, при която е възникнал инцидентът със смъртта на 16-годишно момче на бул. "Акад. Иван Евстатиев Гешов" в неделя след 12 ч.“, съобщиха от дружеството. То е направело проверка по случая.

Дружеството няма свои кабели във въпросната шахта. Мрежата ниско напрежение на компанията преминава от другата страна на булеварда, се изяснява в изявлението.

„През 2011 г. в "ЧЕЗ Разпределение" е постъпило искане за присъединяване на обект "павилион", който е присъединен със статут „преместваем обект“, в съответствие с действащата нормативна уредба. Точката на присъединяване е най-близкото възможно място от мрежата на дружеството, където се монтира и електромерът.

Съгласно Закона за енергетиката съоръженията след електромера се изграждат от клиента и са негова собственост. Ангажимент на клиента е и поддръжката на съответните съоръжения. Собственикът на обекта е декларирал, че електрическите инсталации след точката на измерване съответстват на изискванията за безопасност и техническите норми", гласи още позицията на "ЧЕЗ Разпределение". Дружеството гарантира пълно съдействие на разследващите органи.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички