Страшен разказ от бащата на убитото от ток дете

Момчето издъхнало в ръцете на Снежин

Страшен разказ от бащата на убитото от ток дете | StandartNews.com

Снежан, бащата на загиналото от токов удар 16-годишно момче проговори за трагедията и разплака цяла България с думите си. Детето издъхна за секунди на столичен булевард, след като стъпи на шахта, по която имало оголени кабели.

ВИЖ ОЩЕ: Болница с коментар за убитото от ток дете

„Отидохме да си търсим работа. Той беше пред мен, изчистихме едно магазинче, взехме 10 лв. и тръгнахме да се прибираме.

ВИЖ ОЩЕ: И ЧЕЗ с позиция за убитото от ток дете

Момчето беше пред мен, прибирахме се. Имаше затрупани две шахти, от които не се виждаше, че излизат кабели. Падна на колене по лице. Каза: „Татко, татко”. Това му бяха последните думи“, сподели почерненият родител пред Нова тв.

„Отидох, за да видя какво му се случи. Нямаше никакви болести. Когато започнах да го дърпам, ме удари ток”, продължи изповедта си бащата.

"Едно хъркане от него, обърнати очи и целия посинял. Друго нищо!”, сподели още той.

Междувременно, все още не се знае чия собственост е шахтата и кабелите, причинили смъртта на момчето. Близо 24 часа след трагедията институциите си прехвърлят топката за това кой носи отговорност.

Софийска градска прокуратура вече разследва смъртта на момчето. Ето какво обяви тя за трагедията:

Момчето починало от остра сърдечна и дихателна недостатъчност

Под ръководството на Софийска градска прокуратура се води разследване по образувано досъдебно производство за причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност. Деянието е квалифицирано по чл. 123, ал. 1 от НК.

Към настоящия момент е установено, че малко след 12 ч. на 14.02.2021 г. на телефон за спешни повиквания 112 е бил подаден сигнал за възникнал инцидент на бул. „Иван Гешов“, непосредствено пред УМБАЛ „Св. Иван Рилски“. В болнично заведение е било откарано 16-годишно момче, което е починало в противошокова зала на Военномедицинската академия.

Първоначално на мястото на инцидента са пристигнали органите на МВР, които, с цел събиране на доказателства по случая, са запазили местопроизшествието. Следовател към Следствен отдел при Софийска градска прокуратура е предприел незабавни действия по разследването. Установено е, че момчето е пострадало непосредствено до уличната шахта на бул. „Иван Гешов“ №15. На мястото на инцидента е открит усукан проводник, представляващ източник на повишена опасност.

Днес, 15.02.2021 г., е извършена аутопсия на трупа, като предварителното заключение на медицинските лица сочи, че смъртта е настъпила вследствие остра сърдечно–съдова и дихателна недостатъчност. Констатирани са охлузвания по пръстите на двете ръце и лявото коляно, както и кожни промени по долните крайници с вид на термично въздействие.

Предстои назначаването на съдебномедицинска и техническа експертизи. Разследването по случая е в начален етап. Предстои изискване на множество документи от различни институции, които имат отношение по случая – Столична община, Община „Триадица“, ЧЕЗ, ръководството на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, търговец, ползващ павилион в непосредствена близост до местопроизшествието, разпити и други действия по разследването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай