Тъщата на президента Радев се грижи за дъщеря си

Деси Радева се възстановява вкъщи

Тъщата на президента Радев се грижи за дъщеря си | StandartNews.com

Деси Радева се възстановява на легло, като за нея се грижи майка й Желяза след операцията на три аневризми, която първата дама претърпя миналата седмица. Госпожа Радева вече се чувства по-добре, съобщи и вицепрезидентът Илияна Йотова, цитирана от Лупа. Както се знае, съпругата на президента Румен Радев бе приета по спешност в столичната болница „Св. Иван Рилски“ на 12 април, като неофициално бе съобщено, че е имала три мозъчни аневризми. Лекарите провели щателни прегледи и преценили, че сериозният проблем нямало как да бъде отстранен само с медикаменти, затова назначили операция, която преминала успешно. От лечебното заведение бяха лаконични, докато тя се лекуваше в неврологията. Миналия петък стана ясно, че е била изписана. Лечението ѝ обаче ще продължи и след интервенцията. Именно от рехабилитацията зависи до каква степен пациентът ще се възстанови, коментират специалисти.

По време на постоперативната терапия се използват различни методи, като физиотерапия и медицински масажи, обясниха лекари. 

Няколко часа преди да я приемат в болница Първата дама придружила съпруга си на премиерата на филма „Ханът и империята“ под режисурата на акад. Людмил Стайков в НДК. Появиха се теории, че е възможно диагнозата на Радева да е странична реакция от коронавируса, който тя изкара през февруари тази година, но отново това си останаха догадки. Лекарите препоръчват на пациенти с мозъчни аневризми да избягват всякакви натоварвания. Тъй като президентът не е отменил програмата си, а и докато съпругата му бе в болница, продължи да работи, тя ще разчита и на помощта на своята майка.

Пенсионерката Желяза отдавна живее в София и е близка с единствената си дъщеря. Тя я съветва не само в личните дела, но и по отношение на стила ѝ. Именно нейна идея била прословутата брошка с българска шевица, която Деси и Радев поднесоха на английската кралица по време на визитата си в Бъкингам. Майката на първата дама е вдовица отдавна. Бащата на Десислава е покойник, но всъщност с майка ѝ били разведени дълго преди той да си отиде от този свят. Всички роднини по майчина и бащина линия на президентшата са от Бургас и повечето от тях живеят на територията на морския град. Синът ѝ Страхил от първия ѝ брак с червения депутат Георги Свиленски пък е в Америка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай