Целувката на Юпитер и Сатурн и съдбата на България

Ще се наложи управляващите да се справят с онези държави, които се отнасят към страната ни с неуважение

Целувката на Юпитер и Сатурн и съдбата на България | StandartNews.com

Вчера, 21-ви декември 2020 година в 20:22 часа се осъществи точния съвпад на планетите Юпитер и Сатурн в зодиакалния знак Водолей на фона на съзвездието Козирог. Преди две хиляди години този съвпад бележи раждането на Исус във Витлеем, но тогава съвпадът е бил в зодиакалния знак Риби.

Цикълът има продължителност почти двадесет години, но винаги има важно значение като формиращ хода на историята. Тези планети са смятани за "велики хронократори" или управители на възрастта. Техният цикъл може да се разглежда като основополагащ за развитие на човечеството, доколкото той означава взаимодействие между възприятието на идеите и потенциалите, Възможностите (Юпитер) и техните проявления в конкретния материален свят (Сатурн). Тези две планети се отнасят към създаване и еволюция на социалните структури в смисъла на колективното национално единство. Преходът на съвпади от един елемент към друг винаги се е смятал за особено важен, тъй като бележи основна промяна в приоритетите и ориентацията на света.

Този цикъл оказва влияние върху материалната и духовна култура на човечеството.

Вътрешната държавна политика и международните отношения са във възход. Подобрява се работата на магистратурата, дипломатическите мисии, културните и духовни инициативи и общества. Акцентът е върху морала и компетентността.

Материален и морален подем може да се очаква в:

• Космически технологии

• Телекомуникации

• Свръхмодерни науки

• Селско стопанство

• Международен транспорт

• Куриерски услуги

• Виртуални технологии

Същевременно съвпадът вещае времена на икономически и политически трудности. Дипломатическите отношения не са леки, като често се прекратяват спогодби, конвенции и международни споразумения. Народите започват да проявяват недоверие към управляващите ги. Съвпадът бележи началото на световна финансова криза.

Времето е благоприятно за устойчиво управление на бизнеса. Понякога през този период се поставя началото на нови импулси на просвещение и образование, законодателство и бизнес. Възможно е да се активизират дейностите, които са свързани с върховенството на закона и правителственото управление.

По време на този транзит започват дейности, свързани с административна отговорност, обществени отношения, училища духовни и организации с идеална цел.

В средновековната и ренесансова астрология съвпадът Юпитер-Сатурн винаги е смятан за предвестник на промяна в управлението. Възможни са екологични кризи.

Сатурн или Кронос представлява структура, съществувала от древни времена, изградена върху власт и агресия. Старото си отива, водейки след себе си временен период на хаос и бъркотия. Видимо съществува върховенство на стария принцип, който е успявал и се опитва да се задържи над водата.

Но само видимо!

В исторически план междувластието, което би последвало, е придружено винаги с революции, протести, конспирации и всеобщ хаос, защото всички социални групи, които дълго са били потискани, възкръсват и показват своето присъствие.

Възникват нови възможности, които ще позволят на човечеството да прояви повече хуманизъм. Новите личности са по-творчески, състрадателни и стоят по-близо до образа на верния приятел.

Появява се алтернативна концепция, която дава повече свобода и човечност, замествайки старите „драконовски” мерки.

Предстои промяна на морала и идеалите за приятелство и закрила. Очаквайте яснота във вашите желания и надежди, които ще се оцветят в светлината на по-високата етика и духовно пробуждане.

Когато тези две планети се срещнат на небето, обществото ще започне да задава въпроси:

• Защо в политиката всичко е допустимо?

• Къде отиват печалбите от водените политики?

• Къде са границите на морала и нормите в парламента и сред министрите?

• Какво ще бъде идващото управление?

• Кой е достоен да ръководи държавата?

Вече не само журналистите питат, а цялото общество.

Нещата стават сериозни!

Раждането на новия потенциал идва след приемане на нови възгледи за живота. Полезно е да се потърси първо промяната в ценностната система на човека, обществото и нацията. Посял тези нови семена, с променен светоглед, човек по-лесно и адекватно ще приеме и премине през трусовете в материалния и политическия живот.

Този важен съвпад ще окаже влияние и върху съдбата на България, държавните спогодби, съдебната система. Ще се наложи управляващите да се справят с онези държави, които се отнасят към страната ни с неуважение. Дипломатите ще се включат в играта. Ще се отделят финанси за по-добра реклама на страната и нейните природни дадености. Държавната администрация трябва да бъде внимателна с бежанските вълни, чужденците и малцинствата. Ако се въведат успешно новите технологии в управлението и се оптимизират държавните финанси, тези стъпки ще подобрят благосъстоянието на нацията. Високите технологии, медиийните инструменти и социалните мрежи ще са основни инструменти в политиката.

В политическите среди и администрацията ще се демонстрира по-отговорно поведение. Хората ще се научат да харчат по-разумно парите си. Ще започнат да проявяват методичност при постигане на целите. Кризата ще даде възможност да се оценят благата, които ще се загубят. Провокира се нов начин на мислене.

Могат да се очакват гениални открития в свръхмодерните науки. Засилва се стремежът към свобода и справедливост. В световен мащаб ще се сложи началото на нови движения и общества на основата на приятелството, хуманизма, идеализма и сътрудничеството. Космическото пространство ще бъде обект на нови открития. В международната политика и институциите могат да се очакват истински реформи.

Обратната страна на монетата показва, че се възможни резки промени, хаос и възникване на необмислени социални движения. В политиката ще има повишена емоционалност, което не винаги води до положителни резултати. Важно е да се запази справедливостта и зачитането на правата и свободите на хората.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор АЗАРЕЙ
Коментирай