Трагедия! Две жертви на мощната буря у нас

Има и жена пострадала от паднало върху нея дърво

Трагедия! Две жертви на мощната буря у нас | StandartNews.com

Източник: БТА

Двама души са загинали в две населени места в Шуменска област при отделни инциденти, свързани с мощната буря, която вилня днес в страната. А в самия Шумен жена е пострадала след като дърво е паднало върху нея, предаде БНТ.

Полицията съобщи, че вследствие на силния вятър и проливен дъжд е паднала стена на селскостопанска постройка в село Развигорово. Затрупан под стената се е оказал 51-годишен мъж. Човекът е загинал на място.

От полицията съобщават и за друг мъж на 67 г. от гр. Велики Преслав, който е починал след като е отишъл в покрайнините на града, за да посрещне животните си от паша. Предполага се, че е настъпил скъсана електрическа жица и е загинал заедно с двете си овце. Мястото беше обезопасено.

По-рано днес огромен клон падна върху жена в Градската градина. Тя е с фрактури на различни места по тялото, опасност за живота ѝ няма.

Най-засегнати от лошото време са областите Смолян, Разград и Силистра. Отнесени са покриви, паднали са стълбове и дървета. Наводнени са улици, много места са без ток.

В част от Силистренска област е обявено бедствено положение. Най-тежка е ситуацията в с. Долец, общ. Дулово, където е преминал смерч.

В другата засегната в Североизточна България област Разград, най-сериозна е ситуацията в селата Лъвино и Тодорово - в община Исперих - там също е преминал смерч. В Девня е обявено частично бедствено положение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай