Топ синоптик отсече! Топло на Коледа, но какво следва за Нова година

Прогнозата на Петър Янков

Топ синоптик отсече! Топло на Коледа, но какво следва за Нова година | StandartNews.com

Мъглите и ниските облаци ще бъдат често явление в следващите дни, но те ще бъдат краткотрайни. След валежите от дъжд и сняг, които се очакват в петък, и температури от 5 до 10 градуса, се очаква повишение на градусите по време на празниците. На 27 и 28 декември ни очакват снеговалежи с чувствително понижение на температурите. На 28 и 29 декември те ще бъдат от минус 1 до 3-4 градуса", прогнозира синоптикът Петър Янков за Bulgaria ON AIR.

По думите му времето ще бъде сухо и почти без валежи по време на празничните дни, а температурите ще бъдат от 10 до 15 градуса. В първата половина от празничните дни ще се появи западен вятър, който ще бъде по-силен в планините.

"По планините има много сняг, най-много е в Рила и Пирин - между 50 и 70 см. Идеални условия за ски. По-малко - 40-50 см, е снегът в Пампорово. Там условията за ски също са благоприятни. В София западният вятър ще почисти атмосферата. Повече замърсяване може да има на 26 декември, когато ветровете ще отслабнат", каза още Янков.

Синоптикът добави, че трябва бързо да се вземат предпазни мерки срещу мръсния въздух в столицата. Сред мерките е по-масово ползване на метрото.

Янков уточни, че затоплянето ще продължи до 27 декември. След това зимата отново ще напомни за присъствието си с чувствително понижение на температурите и снеговалежи. В дългосрочен план снеговалежи се очакват между 1 и 2 януари.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай